lijepo iznenađenje

Na radost poklonika britanske krune i nakon niza nedaća kraljevske porodice: Princeza Kate dolazi na finale Wimbledona

Lifestyle 13.07.24, 18:37h

Na radost poklonika britanske krune i nakon niza nedaća kraljevske porodice: Princeza Kate dolazi na finale Wimbledona
- Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani - navela je ona u ličnoj pisanoj poruci uoči prošlomjesečnog pojavljivanja

 

 


Kate, britanska princeza od Velsa, prisustvovat će finalu muškog singla u Wimbledonu u nedjelju, saopćio je njen ured u subotu, čime će obilježiti njeno drugo javno pojavljivanje otkako je operacija prije šest mjeseci otkrila prisutnost raka.


Ta 42-godišnja princeza, koja je podvrgnuta preventivnoj kemoterapiji, strastvena je ljubiteljica tenisa i pokroviteljica je All England Lawn Tennis and Croquet Cluba Wimbledon, koji je domaćin godišnjeg teniskog turnira.


Kate i njen suprug, prijestolonasljednik princ William, također su u subotu na društvenim mrežama objavili poruku njegovoj tetki, princezi Anne, koja se u petak vratila službenim obavezama manje od tri sedmice nakon liječenja od potresa mozga zadobijenog od povrede glave, ozljede za koju se vjeruje da ju je prouzrokovao konj.


Anne (73), mlađa je sestra kralja Charlesa.


Kate se vratila javnim dužnostima u junu na “Trooping the Colour”, godišnjoj vojnoj paradi kojom se obilježava službeni rođendan Charlesa, i izjavila kako se nada da će prisustvovati drugim dešavanjima tokom ljeta.


- Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani - navela je ona u ličnoj pisanoj poruci uoči prošlomjesečnog pojavljivanja.


- Moje liječenje je u toku i trajat će još nekoliko mjeseci - napisala je princeza, često poznata pod svojim djevojačkim prezimenom Kate Middleton.


Njen ured, Kensingtonska palata, odbio je dati konkretne detalje o vrsti raka ili njenom zdravstvenom stanju, osim što je naveo da je liječenje počelo u februaru.


Charles (75), također je podvrgnut liječenju od raka. Vratio se na javne dužnosti u aprilu i ostao je zauzet, iako je dnevni red njegovih obaveza ograničen kako bi se smanjili rizici po njegov oporavak, prenosi Reuters.


(FENA/jk)

BLIN
KOMENTARI