Zamjeraju jedni drugima

Pale su teške optužbe između SDP-a i Naše stranke, hoće li to poremetiti koaliciju u Mostaru?

Front 08.07.24, 13:01h

Pale su teške optužbe između SDP-a i Naše stranke, hoće li to poremetiti koaliciju u Mostaru?
Danas se oglasio Irdin Bajrović, član Gradskog odbora Naše stranke, te je žestoko kritizirao mostarski SDP kazavši da je ova partije ponizila Našu stranku

 

 

Trojka bi, kako je ranije objavljeno, trebala zajednički nastupiti na lokalnim izborima u Mostaru. No, čini se da je sastavljanje liste izazvalo turbulencije unutar koalicije.

 

Danas se oglasio Irdin Bajrović, član Gradskog odbora Naše stranke, te je žestoko kritizirao mostarski SDP kazavši da je ova partije ponizila Našu stranku.

 

- Poniženje koje je Naša stranka u Mostaru od Nermina Nikšića doživjela je sramotna! Nije trebalo dugo da prođe da se političke karte otvore. U preraspodjeli moći unutar Trojke, SDP je u slučaju Mostara pokazao bahatost i aroganciju kakva se rijetko viđa.

 

Ponude SDP-a kada su mjesta na zajedničkim listama za Gradsko vijeće u pitanju prema Našoj stranci ne samo da su bile bezobrazne i ponižavajuće već se iza tih ponuda krije namjera da se Naša stranka sama isključi ili čak da nestane u Mostaru iz razloga što im ne treba uteg sutra pri formiranju vlasti sa SDA i HDZ što je već dogovoreno na prethodnim sastancima između Izetbegovića i Nikšića ako je vjerovati medijima koji su pisali o tajnim sastancima lidera ove dvije stranke u posljednje vrijeme - naveo je Bajrović.

 

On je naveo da je nonsens da je predsjednik SDP-a lično učestvovao u slaganju listi za Mostar, te da je on lično određivao ko je dobar i ko nije.

 

- A to je išlo do mjere da se čak spominjalo ko je kada napisao neki Facebook status ili tekst u kojem se dotični gospodin negativno spominjao. Naša stranka je prihvatila sramotnu ponudu u kojoj neće imati ni jednog nosioca samo iz razloga da ne ruši Trojku što opravdavam iako to ne skida odgovornost rukovodstva Naše stranke zbog manje brige za Mostar, jer prema pozicijama koje smo dobili ni jedan naš kandidat nema teoretske šanse da uđe u Gradsko vijeće.

 

Mi smo inače naučili u Mostaru da je Sarajevu Mostar ko Muji Japan - napisao je Bajrović.

 

Dalje je naveo da on ovog puta nije prihvatio ni potpisao kandidaturu i to iz razloga što 'ne dozvoljavam da lažna opozicija (SDP) postavlja stvari bez konsultacija i poštivanja koalicionih partnera jer to onda nije više partnerski odnos'.

 

- Ne zaboravimo da je Naša stranka na zadnjim lokalnim izborima svojim glasovima pored svog kandidata ubacila dodatno i vijećnika iz SDP-a a zbog pohlepe pojedinaca i neokomunističkog gledanja na život ne treba se tome nadati, jer bez glasova Naše stranke u Mostaru Trojka će biti na gubitku.

 

SDP Mostar se pokazao po ko zna koji put da je jedna zaostala komunistička stranka koja je cijelo vrijeme u službi da održava stanje koje proizvodi SDA i HDZ, drži kao fol opoziciju na okupu dok se nekolicina pojedinaca uhljebljavaju i sređuju svoje privatne interese. Nije zato ni slučajno što ih u Mostaru napuštaju najpopularniji članovi i funckioneri - zaključio je Bajrović.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI