usijale se društvene mreže

Burne reakcije nakon Dodikovog napada na Heleza: Reče čovjek koji helikopterom ide u WC

Front 05.07.24, 12:37h

Burne reakcije nakon Dodikovog napada na Heleza: Reče čovjek koji helikopterom ide u WC
Ni Helezov odgovor Dodiku se nije dugo čekao. On je predsjedniku manjeg bh. entiteta jasno kazao da "dronove i helikoptere, kupuje Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, kao i svim drugim građanima naše zemlje, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost"

 

 

 

Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine, na društvenim mrežama jučer je objavio fotografije i snimak drona.

 

Uz njih je napisao: "Najbolji penicilin za ‘razdruživanje‘, a pri tom domaće. Bosna i Hercegovina je vječna".

 

Nedugo nakon njegove objave, uslijedila je reakcija predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, koji je ministra odbrane BiH prozvao Heleza "najneozbiljnijim ministrom u Evropi".


Ni Helezov odgovor Dodiku se nije dugo čekao. On je predsjedniku manjeg bh. entiteta jasno kazao da "dronove i helikoptere, kupuje Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, kao i svim drugim građanima naše zemlje, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost".

 

- Oružane snage BiH pripadaju svima, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima i svakom drugom građaninu Bosne i Hercegovine podjednako. Milorade, pozivam te da Oružane snage BiH nastavimo unaprijeđivati, a našu državu Bosnu i Hercegovinu nastavimo razvijati kao modernu i demokratsku državu, članicu EU i NATO saveza -  poručio je Helez.

 

No, u međuvremenu na Dodikov tvit u kojem je naveo i to da od Heleza nema "većeg sanjara" jer "sanja helikoptere od kako je imenovan".

 

- Za 10 miliona, Zukane, možeš kupiti desetine odličnih traktora ili jednu olupinu od helikoptera. I to samo ako se Srbi saglase, naveo je Dodik. 

 

"Reče čovjek koji helikopterom ide pišati!", "Helez je dno dna od ministra", "Helez je odavno zaslužio da bude smijenjen!", "Strašno ko sve može biti ministar", " A ti si nam prezidente pravi šaljivdžija"... samo su neki od komentara.

 

dodik-tvit-komentari

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI