na pet mjeseci

Pravosnažno osuđen vlasnik streljane u koju je išao dječak ubica iz Beograda

Hronika 04.07.24, 16:43h

Pravosnažno osuđen vlasnik streljane u koju je išao dječak ubica iz Beograda
Kako se dodaje, stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude, i ona je pravosnažna

 


Viši sud u Beogradu je danas donio i javno objavio presudu kojom je prihvaćen sporazum o priznanju krivičnog djela zaključen između javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, sa advokatom, kojom je on osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora zbog davanja lažnog iskaza tokom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića

 

- Okrivljeni Ivanović Ratko oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog dela davanje lažnog iskaza i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, a koja će se izvršiti na taj način što osuđeni ne smije napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje krivičnih sankcija i to bez primjene elektronskog nadzora - saopćeno je iz Višeg suda u Beogradu.

 

Kako se dodaje, stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude, i ona je pravosnažna.

 

Podsjetimo, Ivanović je inače vlasnik streljane u koju je Vladimir Kecmanović dovodio sina da uči da puca iz oružja iz kog je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro vršnjaka i radnika osiguranja, piše Kurir.rs.

 

Tokom istrage, Ivanović je navodno izjavio da je dječak dolazio sa ocem ali da nije vježbao gađanje, zbog čega se i sam našao na optužnici zbog davanja lažnog iskaza. Taj iskaz, opovrgao je na suđenju i prema nezvaničnim informacijama, potvrdio da je otac davao sinu da puca i to iz velikokalibarskog oružja, uprskos upozorenju da bi mogao da se povredi.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 

BLIN
KOMENTARI