IMAO 1,47 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Nesreća u Sarajevu: Pijani taksista uhapšen, vozač romobila kojeg je udario ima teške povrede

Hronika 04.07.24, 16:27h

Nesreća u Sarajevu: Pijani taksista uhapšen, vozač romobila kojeg je udario ima teške povrede
- Vozač automobila uhapšen je zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Također, bit će mu uručen i prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira - rečeno je iz Uprave policije MUP-a KS

 

 

Bakir D., vozač firme Sarajevotaksi uhapšen je nakon saobraćajne nesreće koja se danas dogodila u blizini Historijskog muzeja u Sarajevu u kojoj je povrijeđen vozač romobila.
Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Faktoru je potvrđeno da mu je alkotestiranjem utvrđeno 1,47 promila alkohola u krvi. 


Vozaču romobila (1966) kojeg je udario u KCUS-u su konstatovane teške tjelesne povrede.


- Vozač automobila uhapšen je zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Također, bit će mu uručen i prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira - rečeno je za Faktor iz Uprave policije MUP-a KS. 


Kako je ranije objavljeno, nakon što je policija došla da obavi uviđaj, vozač taksija napao je policijskog službenika i nije dao da se radi uviđaj, pa su ga pripadnici policije morali privesti u prostorije PU Sarajevu, gdje je alkotestiran i utvrđeno je da je pijan.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI