FOTO/ IMA LI DOGOVORA

Sastanak u Mostaru, domaćin Dragan Čović: Okupile se stranke državne koalicije, važne teme na stolu

Front 01.07.24, 14:29h

Sastanak u Mostaru, domaćin Dragan Čović: Okupile se stranke državne koalicije, važne teme na stolu
Domaćin sastanka je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je ranije kazao da očekuje postizanje dogovora oko ključnih pitanja. Funkcioniranje koalicije također će biti tema razgovora

 

 

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru počeo je sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na državnoj razini.


Na sastanak su stigli predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjednik Naše stranke Edin Forto i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

 

sastanak-koalicija-mostar-juni-2024-2

sastanak-koalicija-mostar-juni-2024-3


Domaćin sastanka je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je ranije kazao da očekuje postizanje dogovora oko ključnih pitanja. 


Funkcioniranje koalicije također će biti tema razgovora.  


- Evidentno je da je problem funkcioniranje naše pozicije u vlasti. Da vidimo kako izaći iz toga. Praktično je pitanje jesmo li mi uopće prava koalicija i živi li još to partnerstvo, na kojim razinama "zapinje" i kako to otkloniti - izjavio je za "Dnevni avaz" predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.


Napomenuo je i kako više komuniciraju medijski, umjesto da sjednu zajedno i dogovaraju se.

 

sastanak-koalicija-mostar-juni-2024-4


- Koncept koji smo na početku napravili, da se nađemo jednom u 15–20 dana, raspravimo neko pitanje i onda ga usmjerimo prema Vijeću ministara ili Parlamentu, prestao je da funkcionira. Sad najveći problem ima predsjedateljica Vijeća ministara. Na posljednjoj sjednici prošlo je 39 točaka, moglo je još 30, ali zbog naše neusuglašenosti one stoje. Moramo žurno napraviti zaokret - upozorio je Čović.


Uoči današnjeg sastanka državne koalicije oglasili su se iz Naše stranke iz koje su poručili da razdruživanje neće biti tema sastanka.


 - S pričom o razdruživanju Dodik pokušava sebe politički oživjeti i zamaskirati da je u politici i ekonomiji RS-a zakazalo sve, a korupcija jedina uspješna grana. Ostalo mu je samo da pumpa balon nacionalizma do njegovog puknuća. Mora znati, kad taj balon pukne, ta će eksplozija odnijeti njega s političke scene, a Bosne i Hercegovine će biti s Republikom Srpskom kao njenim dijelom, pa će tako poziv na razdruživanje završiti u smeću zajedno s Dodikovom političkom karijerom – naveli su iz Naše stranke. 


Kazali su i da će inzistirati da se priča o proračunu, planu rasta i EU putu BiH.


Nakon sastanka planirane su izjave za medije s početkom u 15.30 sati.

 

(FENA/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI