Kantonalni sud u Sarajevu

Održano ročište za ubistvo žene na Pofalićima: Advokati tvrde da su osumnjičeni duševni bolesnici

Hronika 30.06.24, 19:20h

Održano ročište za ubistvo žene na Pofalićima: Advokati tvrde da su osumnjičeni duševni bolesnici
Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva obzirom da Goran Ravlić posjeduje državljanstvo Republike Hrvatske

 

 

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište na kojem je razmatran prijedlog pritvora osumnjičenima Goranu Ravliću, Ledžibi Ravlić, te pomagaču Latifu Jašareviću zbog ubistva žene na Pofalićima.
 

Advokat prvooptuženog Gorana Ravlića, Muhidin Kapo, kazao je za Avaz kako je njegov branjenik “duševno bolesna osoba”.
 

- On je neuračunjiv. Notorna je činjenica da je liječen od šizofrenije četiri godine u Zagrebu na psihijatrijskoj klinici i samim tim prema njemu se mora primjeniti poseban tretman po odredbama Zakona o krivičnom postupku na šta smo ukazali izjašnjena po prijedlogu Tužilaštva o određivanju pritvora - kazao je Kapo.
 

Kako je kazao Rijad Kapo, advokat drugooptužene Ledžibe Ravlić, majke Gorana Ravlića, odbrana je zatražila za nju mjere kućnog pritvora.
 

- Kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo dostavilo je sudu prijedlog za određivanja mjera pritvora prema mojoj branjenici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo. Odbrana se u ovom trenutku protivila određivanju mjere pritvora obzirom da na strani moje branjenice ne postoji osnovana sumnja kao razlog za određivanje mjere pritvora. Tužilaštvo nigdje u svom prijedlogu nije konkretizovalo koje je to radnje moja branjenica počinila. Radi se o staroj i bolesnoj osobi. Odbrana u ovom trenutku predlaže da se prema njoj odredi mjera kućnog pritvora - rekao je.
 

Advokat trećeoptuženog Latifa Jašarevića, Omar Mehmedbašić, kazao je kako se njegovo branjeniku na teret stavlja pomaganje i neprijavljivanje krivičnog djela.
 

- On je izdvojen iz ovog krivičnog djela ubistva. Branio se šutnjom, vjerovatno zbog okrutnosti djela, on će se izjašnjavati poslije - kazao je Mehmedbašić.
 

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Goranu Ravliću, Ledžibu Ravliću, te pomagaču Latifu Jašareviću zbog ubistva žene na Pofalićima.
 

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva obzirom da Goran Ravlić posjeduje državljanstvo Republike Hrvatske.
 

Podsjećamo, ubijena žena Nermina Ravlić pronađena je na sedmom spratu nebodera u sarajevskom naselju Pofalići.
 

Jašareviću se na teret stavlja da je s Ravlićem išao u kupovinu alata i oruđa s kojim su planirali da se riješe mrtvog tijela, što mu je, kako se nezvanično saznaje, Ravlić i saopćio.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI