Uživajte u vikendu

Nakon sunčanog vikenda slijedi kišni period u BiH

Hronika 29.06.24, 10:49h

Nakon sunčanog vikenda slijedi kišni period u BiH
Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo

 

 

Nakon sunčanog vikenda, od ponedeljka će u Bosni i Hercegovini uslijediti kišni period. 

 

U nedjelju, 30. jula,  u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stupnjeva.

 

U ponedjeljak, 1. jula, u pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će uvjetovati padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak. U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stupnjeva.

 

Za utorak, 2. jula u Bosni i Hercegovini prognozirano je oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena FHMZ. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI