OGLASILI SE

SDP odgovara: SDA je dostigla vrhunac licemjerja, oni su aminovali nazive ‘Hrvatska pošta’ i Elektroprivreda HZ-HB

Front 27.06.24, 21:03h

SDP odgovara: SDA je dostigla vrhunac licemjerja, oni su aminovali nazive ‘Hrvatska pošta’ i Elektroprivreda HZ-HB
Dodaju da dok premijer Federacije učestvuje u otvaranju važnog infrastrukturnog projekta u Mostaru, SDA-u smeta blagoslov katoličkog svećenika

 

 

Socijaldemokratska partija BiH smatra da je nevjerovatno koliko SDA "potcjenjuje naše građane pozivajući ih da vjeruju onome što oni kažu, a ne činjenicama", navodi se u saopćenju SDP BiH.

 

"Njihovo saopćenje, kojim problematiziraju otvaranje glavnog Poštansko-logističkog centra Hrvatskih Pošta, predstavlja vrhunac licemjerstva i dvoličnosti SDA.
Pa upravo je SDA ta koja je pristala na nazive Hrvatske pošte, Elektroprivrede HZ-HB i druge nazive javnih preduzeća sa etničkim prefiksom i nikakvo saopštenje i naknadna pamet to ne može promijeniti", navodi se.

 

Dodaju da dok premijer Federacije učestvuje u otvaranju važnog infrastrukturnog projekta u Mostaru, SDA-u smeta blagoslov katoličkog svećenika.

 

"Istovremeno, zaboravljaju da su SDA i njen predsjednik blagosiljali i izglasali otvaranje neustavnog ureda tzv. hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru, koji je na isti način otvoren i posvećen.

 

SDA je blagoslovila izbacivanje svih nehrvata iz uprave Aluminija, te je u HNK-u prepustila HDZ-u mjesto ministra unutrašnjih poslova i mjesto policijskog komesara, što nikada ranije nije bio slučaj.

 

Trebamo li SDA podsjetiti i na Mostarski sporazum kada su potpisali kapitulaciju građanske države i potpisali 'legitimno predstavljanje” kao zajedničku agendu SDA i HDZ-a?", ističu u saopćenju.

 


"Naravno, ne bi njima smetao nikakav i ničiji blagoslov samo da je HDZ pristao da nastave svoju na interesu zasnovanu ljubav. Iluzorno je pitati SDA, kojoj smetaju vjerski sadržaji u javnim događajima, znači li to da smatraju da se vjerskim sadržajima devalvira značaj borbe protiv agresije?", dodaje se.

 

Pitaju da li po SDA-u to znači da se odbrambeni rat za građansku državu svodi na međuetnički ili međuvjerski sukob uključivanjem vjerskih sadržaja u obilježavanje važnih godišnjica iz vremena agresije?

 

"SDP na svim manifestacijama ne predviđa religijske sadžaje, ali se zalaže za poštovanje prava na slobodu ispovijedanja i muslimanske i katolicke i pravoslavne i jevrejske i svake druge vjere.

 

(DEPO PORTAL7af)

 

BLIN
KOMENTARI