nakon utakmice s italijom

Ostaju li Dalić i Modrić u reprezentaciji Hrvatske? Selektor se obrecnuo na novinare i evo šta im je poručio

Sport 25.06.24, 13:26h

Ostaju li Dalić i Modrić u reprezentaciji Hrvatske? Selektor se obrecnuo na novinare i evo šta im je poručio
Atmosfera je bila kao na sprovodu. Nije bilo lako izborniku opet govoriti o bolnim temama, bilo je i suza u očima, ali javnost to zanima i traži neke odgovore

 

 

Izjednačujući pogodak primljen od Italije u osmoj minuti sudačke nadoknade po svemu sudeći je izbacio Hrvatsku s Eura. Ostala je još samo tanka, teoretska nada da će se „kockasti” nekim čudom kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije probiti u osminu finala. No, realno, već je i na presici održanoj odmah nakon susreta izbornik Dalić govorio da je Hrvatska ispala. A nakon neprospavane noći otvorio je dušu javnosti na konferenciji za medije održanoj u kampu Hrvatske u Neuruppinu, piše Slobodna Dalmacija.


Atmosfera je bila kao na sprovodu. Nije bilo lako izborniku opet govoriti o bolnim temama, bilo je i suza u očima, ali javnost to zanima i traži neke odgovore. U zadnjoj utakmici grupne faze protiv europskog prvaka Italije Hrvatska zaista nije razočarala, ali je ponovno primila gol u sudačkoj nadoknadi baš kao i protiv Albanije pet dana ranije.


- Teška noć je iza svih nas. Ne znam što bih više rekao. Uvijek sam govorio da ću se zbog ovih jutara nakon neuspjeha ostaviti nogometa i trenerskog poziva. Neće me ništa pokolebati na mom putu dalje. I dalje vjerujem reprezentaciji. Čestitam im na utakmici, trudu, energiji. Ostavili su srce na terenu. Hvala i svim navijačima, osobito onima koji su bili na stadionima. Bili su fantastični, naša snaga. Doveli smo ovdje 100 tisuća Hrvata. Ova reprezentacija postala je pokret, kult, simbol nacije. Hvala momcima iz navijačkih skupina iz Hrvatske, to je pravi put, zajedništvo, jedinstvo. Svatko od nas ima svoj klub, ali reprezentacija je iznad svega. Molim ih da ostanu zajedno dalje i da prate reprezentaciju i kada gubi i kada dobiva. Neki od vas su nažalost imali figu u džepu, nisu me poštivali. Neka ide vama na dušu, stvaranje afera i aferica. Borim se s time već šest godina. Vi znate zašto to radite - rekao je Dalić u uvodu. Opet se onako usput obrecnuo na novinare koji bi valjda i kada se gubi i igra loše i kada se dobiva i igra dobro trebali pisati isto ili slično.


Ostajete li izbornik?


- Nikakvi poraz me neće pokolebati. Svoj put znam, radim ispravno i časno. U potpunosti preuzimam odgovornost za ovaj neuspjeh. Ja sa suradnicima određujem taktiku, igrače. Odgovornost je samo moja. Neću tražiti u ničemu alibi. Sve sam ja napravio, zajedno s mojim stožerom. Odgovornost je na meni. Nakon ne znam koliko uspjeha došao je jedan neuspjeh. Kako sam se nosio s uspjesima, tako ću i s neuspjehom. Nije vrijeme da sada razmišljam što ću i kako dalje oko reprezentacije. Neću preskočiti ni suca reprezentacije, ali nije on kriv. Primili smo dva gola u sudačkim nadoknadama. Međutim, on nije slučajno poslan na tu utakmicu. Cijeli susret nas je zakidao. Italija bi išla dalje i sa tri boda, ali Italija ide onda na Portugal. Niste me u tome podržali. Ne mogu se oteti tome dojmu – rekao je Dalić. Opet se malo očešao, onako usput.


Tema je opet bio i sudac, ali nije se na njega „vadio”.


- Četiri minute je moglo biti nadoknade maksimalno, ali bilo je osam. Ali opet, nije on kriv. Mogli smo izbiti loptu. Sve je bilo u našim rukama - kazao je Dalić.

 

Dojam je da od početka turnira nismo bili pravi?


- Španjolska je najbolja momčad na turniru. Uzeli smo joj posjed, imali smo više šuteva, ali smo golove primali prelagano. Cijela moja taktika je bila ne primiti gol u prvo poluvrijeme. U prva dva susreta smo primali golove na početku, kakve nikada nismo primali na ovakav način. To nas je kažnjavalo. Ovi dečki ne zaslužuju nikakve kritike, samo pohvale. Svi koji misle drugačije nisu u pravu. Moraju se svi ustati kada govore o hrvatskoj reprezentaciji.


Nastavak teksta čitajte OVDJE!


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI