VIDEO/ NA RAČUN VAR-A

Bh. komentator nasmijao javnost: 'Ako su mu šiške u ofsajdu, ponište gol... A ako ih nema, onda...'

Sport 24.06.24, 19:13h

Bh. komentator nasmijao javnost: 'Ako su mu šiške u ofsajdu, ponište gol... A ako ih nema, onda...'
Iako je jasno da je VAR u mnogim segmentima unaprijedio fudbal, postoje i dalje elementi u kojima su evidente greške u načinu korištenja istog, a upravo se na to osvrnuo i Zoran Šuko

 

 

 

Bosanskohercegovački komentator Zoran Šuko nasmijao je javnost tokom utakmice trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva između Švicarske i Njemačke.


Šuko, poznat po tome da se ne libi reći šta misli, u više navrata tokom utakmice osvrnuo se na video tehnologiju u fudbalu te prednosti i mane VAR sistema.


Iako je jasno da je VAR u mnogim segmentima unaprijedio fudbal, postoje i dalje elementi u kojima su evidente greške u načinu korištenja istog, a upravo se na to osvrnuo i Zoran Šuko.


Šuko je na sebi svojstven način, žargonskim riječima, prokomentarisao bizarne razloge zbog kojih se poništavaju golovi, iako nema objektivnog razloga za takvo nešto, piše Sport1. 


Komentar Šuke poslušajte u videoprilogu ovdje.


Podsjetimo, utakmica Švicarska - Njemačka završena je rezultatom 1:1, a Nijemci su se poraza spasili zahvaljujući pogotku koji je Fullkrug postigao u drugoj minuti sudijske nadoknade. 


Prethodno je u 17. minuti Njemačkoj nakon reakcije VAR-a poništen gol zbog prekršaja u napadu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI