veliki uspjeh

Lana Pudar sletjela u Mostar i u svoj rodni grad donijela evropsku medalju

Sport 24.06.24, 16:22h

Lana Pudar sletjela u Mostar i u svoj rodni grad donijela evropsku medalju
Lani je malo nedostajalo da obrani titulu europske prvakinje u Beogradu

 

 

 


Lana Pudar sletjela je u Zračnu luku Mostar te u svoj rodni grad donijela srebrnu medalju s Europskog prvenstva za seniore. S vremenom 2:08.15 Lana je izborila naslov viceprvakinje Europe, a zajedno sa svojim trenerom Damirom Đedovićem stigla je u Mostar, prenosi Blijesak info.

 

Lana je dočekana pljeskom uz čestitke okupljenih. Dočeku su prisustvovali predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić te načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić.  Uslijedila je i konferencija za medije. 

 

Podsjetimo, Lani je malo nedostajalo da obrani titulu europske prvakinje u Beogradu i dostigne sjajnu i prebrzu za sve, Dankinju Helenu Rosendahl Bach. Bach je slavila u vremenu 2:07.88, dok je Lana na kraju imala vrijeme 2:08.15. Nakon pedeset metara Lana je imala šesto vrijeme 29.51, nakon drugog okreta je Lana bila u pravom ritmu (1:01.81). 

 

U završnih pedeset metara, najbolja bh. plivačica je ušla s vremenom 1:34.67. Bach je u tom trenutku bila na 1:34.12. Na kraju u velikoj borbi, ipak Dankinja uzima zlato, dok je Lana stigla do treće medalja kada su u pitanju seniorska europska prvenstva. Brončanu medalju je osvojila Mađarica Kapas (2:08.22). Ukupno, europsko srebro 20. je medalja u karijeri sjajne 18-godišnje Mostarke.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI