Bivši reprezentativac

Miralem Pjanić se povezivao sa FK Sarajevo, ali je mnoge iznenadio odabirom kluba

Sport 24.06.24, 11:02h

Miralem Pjanić se povezivao sa FK Sarajevo, ali je mnoge iznenadio odabirom kluba
Iako se Mire povezivao sa povratkom u Evropu, pa čak stidljivo i sa prelaskom u FK Sarajevo, od toga neće biti ništa

 

 

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić napustio je Sharjah FC nakon dvije sezone provedene u ovom klubu, a sada se nalazi nadomak novog angažmana.


Iako se Mire povezivao sa povratkom u Evropu, pa čak stidljivo i sa prelaskom u FK Sarajevo, od toga neće biti ništa.


Kako prenose tamošnji mediji Pjanić se nalazi nadomak potpisa za Al Reid u Saudijske Arabije. Iskusni veznjak je dogovorio saradnju do 2026. godine, a potpisat će višemilionski ugovor.


Al Raed je prošle sezone završio kao 12. u prvenstvu Saudijske Arabije, ali će u narednoj sezoni imati mnogo veće ambicije, a jedna od prvih akvizicija ekipa koju sa klupe predvodi Hrvat Igor Jovićević bit će upravo Pjanić.


34-godišnji Pjanić je prošle sezone u ligi Ujedinjenih Arapskih Emirata odigrao 23 utakmice za Sharjah i upisao sedam asistencija.


Donedavni bh. reprezentativac karijeru je počeo u Metzu, a nastupao je još za Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu i Besiktas.


Najbolje partije u karijeri pružao je za Juventus iz kojeg je 2020. godine u transferu vrijednom 60 miliona eura preselio u Barcelonu.


Nije se naigrao na Nou Campu, Ronald Koeman mu nikada nije pružio pravu priliku pa je sreću tražio na pozajmicama, ali se na pravi kolosjek nikada nije vratio.


Za Zmajeve je odigrao 115 mečeva i postigao 17 golova.


(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI