DRUGO KOLO GRUPE F

Srčani Gruzijci izborili remi protiv favoriziranih Čeha, utakmicu obilježio golman Mamardashvili

Sport 22.06.24, 17:04h

Srčani Gruzijci izborili remi protiv favoriziranih Čeha, utakmicu obilježio golman Mamardashvili
Najzaslužniji za remi i što Česi nisu stigli do bar još jednog pogotka je gruzijski golman Mamardashvili, koji je branio fenomenalno

 

 


U drugom kolu grupe F sastale su se reprezentacije Gruzije i Češke koje su nakon prvog kola upisale poraz, a na današnjoj utakmici obje reprezentacije tražile su pobjedu. No krajnji rezultat je bio 1:1.

 

Češka je na samom startu utakmice imala nekoliko velikih šansi, ali na golu Gruzije je bio briljantni Mamardashvili, koji se nije dao savladati.


Igrala se 23. minuta kada je Hlozek postigao pogodak za Češku, međutim pogodak je opravdano poništen zbog igranja rukom.


Selekcija Gruzije je povela u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Glavni arbitar Siebert je dosudio penal, a siguran sa bijele tačke bio je Mikautadze.


Češka je do izjednačenja stigla u 59. minuti, kada je Schick zabio gol uz mnogo sreće.

 

Do kraja meča redali su se napadi Češke koja je svim silama željela doći do preokreta, ali je Gruzija odolijevala svim prijetnjama. U posljednjoj minuti sudijske nadoknade Gruzija je mogla i do pobjede pošto su trojica igrača istrčala kontranapad, Chakvetadze je uposlio usamljenog Lobzhanidzea koji iz čiste pozicije šutira preko gola. 


Najzaslužniji za remi i što Česi nisu stigli do bar još jednog pogotka je gruzijski golman Mamardashvili, koji je branio fenomenalno, te na na kraju imao čak 10 odbrana.

 

U drugom meču drugog kola od 18 sati igraju Turska i Portugal, koje nakon prvog kola imaju po tri boda.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI