euro 2024/ susret drugog kola grupe A

Nije išlo glatko, ali Njemačka opet pokazala snagu: Pobjeda protiv Mađarske i čvrsto prvo mjesto na tabeli

Sport 19.06.24, 19:57h

Nije išlo glatko, ali Njemačka opet pokazala snagu: Pobjeda protiv Mađarske i čvrsto prvo mjesto na tabeli
Završena je i druga utakmica današnjeg dana, odnosno susret drugog kola grupe A Evropskog prvenstva, a Njemačka je sa 2:0 savladala Mađarsku

 

 

Domaći su prvi zaprijetili u petoj minuti preko Kai Havertza koji je šutirao sa distance, ali je golman reprezentacije Mađarske sjajno reagovao.


Samo šest minuta poslije novi pokušaj za Njemačku, iste uloge i ista priča, Havertz je prijetio, a Gulacsi se sjajno istakao. Minuti poslije šut Roberta Andricha je izblokiran.


Domaćini ovog Evropskog prvenstva do prednosti dolaze u 22. minuti susreta, Musiala je uposlio Gundogana koji se poigrao u šesnaestercu, a zatim vratio loptu Musiali koji pogađa za 1:0.


Nakon što su krenuli sa centra reprezentativci Mađarske su izborili slobodan udarac, odgovornost je preuzeo Szoboszlai koji je sjajno šutirao, a Neuer uz krajnje napore odbranio njegov udarac.


Szoboszlai je prijetio i nakon kontre u 29. minuti, ali je njegov udarac izblokiran.


Sjajnu akciju odigrali su reprezentativci Njemačke 37. minuti, ali na kraju je centaršut Mittestadta izbijen u korner.


U samom finišu prvog poluvremena Musiala je sjajno šutirao sa vrha šesnaesterca, svi su vidjeli loptu u golu, ali ona je nažalost završila pored.


Zatresla se mreža Neuera u prvoj minuti sudijske nadoknade, ali je gol poništen radi ofsajd pozicije.


Do prve prave prilike u drugom poluvremenu čekalo se do 55. minute kada je Kroos sjajno šutirao iz voleja, ali je Gulasci uz pomoć svoje odbrane otklonio opasnost.

 

Četiri minute poslije Varga je imao sjajnu šansu nakon ubačaja sa lijeve strane, ali je lopta otišla iznad gola Njemačke. Dvije minute poslije šansa je na drugoj strani, sjajni Musiala je šutirao sa distance, međutim lopta odlazi preko gola.


Njemačka je svoju sjajnu igru krunisala u 67. minuti kada je Mittelstadt ubacio sjajno sa lijeve strane, a Gundogan je imao lagan zadatak i loptu je pospremio u mrežu Gulascia.


Nijemci nisu stali, te su dvije minute poslije pokušali preko Kimmicha, lopta je ipak otišla nekoliko centimetara pored gola. Pokušao je i Sane u 75. minuti, ali i njegov udarac zaustavio je Gulasci.


Domaći su do kraja susreta držali kontrolu igre, te su sa još nekoliko prilika pokušali ugroziti reprezentaciju Mađarske, ali do promjene rezultata nije došlo, te je Njemačka tako slavila drugu pobjedu u grupi, dok je Mađarska na omjeru 0-2.

 

(Scsport/DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI