Dramatična utakmica u Hamburgu

Kakav šok za Hrvatsku: Albanija stigla do boda u posljednjoj minuti

Sport 19.06.24, 16:58h

Kakav šok za Hrvatsku: Albanija stigla do boda u posljednjoj minuti
Nakon vrlo mirnog početka susreta, gdje niti jedna ekipa nije imala ozbiljnu priliku, Albanija je ipak uspjela doći u vodstvo u 11. minuti

 

Nogometaši Hrvatske odigrali su neriješeno 2:2 sa selekcijom Albanije u prvom meču drugog kola B-grupe Evropskog prvenstva u Njemačkoj.
 

Hrvati su bili nadomak pobjede nakon što su kreirali preokret, ali je Albanija u sudijskoj nadoknadi uspjela doći do izjednačenja.

 

Ovo je objema reprezentacijama prvi bod na prvenstvu te ih u posljednjem kolu očekuje teška borba za plasman u osminu finala, Hrvatsku protiv Italije, a Albaniju protiv Španije.
 

Albanija je povela u 11. minuti golom Lacija, nakon loše intervencije golmana Hrvatske Livakovića.
 

U nastavku susreta Hrvatska je napadala, ali bez većih prilika. Tek u drugom poluvremenu Hrvati su počeli ozbiljnije da prijeti, a golovima u 74. i 76. minuti uspjela su doći do preokreta. Jedan od ključnih igrača bio je Budimir, koji je u igru ušao u 69. minuti i asistirao kod oba pogotka. 
 

Prvo je u 74. minuti, nakon solo prodora Kovačića lopta došla do Budimira koji je lijepo uposlio Kramarića, a napadač Hoffenheima je preciznim udarcem savladao golmana Albanije Strakoshu.
 

Samo dvije minute kasnije ponovo je Budimir pronašao Sučića koji šutira sa sedam-osam metara, loptu je na putu do gola zaustavio jedan albanski reprezentativac a ona se odbija od nogu Klausa Gjasule koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, te završava u golu.
 

Do kraja su Albanci pokušavali doći do izjednačenja, što im je uspjelo u sudijskoj nadoknadi. Pogodak je postigao Gjasula koji je tako od tragičara postao junak reprezentacije Albanije.
 

U posljednjim minutama igra se potpuno rasplamsala a obje reprezenatcije su mogle do pobjede, ali se ipak rezultat nije mijenjao. 

 

U drugom meču drugog kola u ovoj grupi u četvrtak se sastaju Španija i Italija, koje su u prvom kolu ostvarile pobjede.
 

U nastavku današnjeg programa bit će odigrane utakmice drugog kola u A-grupi, a sastaju se Njemačka - Mađarska (18.00) i Švicarska - Škotska (21.00).

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI