Grupa F

Portugal savladao Češku nakon sjajnog preokreta, solidna partija Ronalda

Sport 18.06.24, 23:00h

Portugal savladao Češku nakon sjajnog preokreta, solidna partija Ronalda
Slavlje navijača Češke nije dugo trajalo, jer je Portugal do izjednačenja stigao sedam minuta poslije. Robin Hranac je nakon jednog ubačaja loše reagovao i loptu je pospremio u vlastiti mrežu

 

 

Završen je i drugi meč dana, sastali su se Portugal i Češka u okviru prvog kola grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a rezultat na kraju susreta glasio je 2:1.

 

Na prvu pravu priliku čekalo se do osme minute utakmice kada je sa lijeve strane loptu u šesnaesterac ubacio Leao, ali je šut glavom kapitena Portugala Cristiana Ronalda završio pored gola.

 

Pokušao je Nuno Mendes u 17. minut, šutirao je sa velike udaljenosti, međutim ni on nije bio precizan.

 

Četiri minute poslije Ruben Dias je također šutirao sa distance, ali je izblokiran. Pokušao je i Bruno Fernandes, ali je od bloka lopta završila nekoliko centimetara iznad prečke gola Staneka.

 

Igrao se 26.minut Fernades je ubacio sa desne strane, a Leao je promašio loptu sa samo pet metara od gola Češke.

 

Ronaldo je imao sjajnu šansu u finušu poluvremena, ali se ponovo sjajno istakao golman Češke.

 

Nije se dugo čekalo na prvu priliku u drugom poluvremenu, zaprijetio je ponovo Portugal, ovaj put Dalota, međutim rezultat se nije mijenjao.

 

Igrao se 55. minut, sa desne strane je odlično ubacio desni bočni Portugala, ali šut Ronalda glavom je na kraju izblokiran.

 

Tri minute poslije kapiten Portugala je probao direktno iz slobodnog udarca, ali se ponovo istakao sjajnom odbranom Staneka.

 

Ipak u 62. minuti uslijedio je pravi šok na stadionu u Leipzigu, nakon jednog napada Češke, lopta je došla do Lukasa Povoda koji je sjajno šutirao i matirao Costu za veliku slavlje navijača Češke.

 

Slavlje navijača Češke nije dugo trajalo, jer je Portugal do izjednačenja stigao sedam minuta poslije. Robin Hranac je nakon jednog ubačaja loše reagovao i loptu je pospremio u vlastiti mrežu.

 

Igrao se 73. minut kada je Fernades dobro šutirao, a ponovo je Stanek bio siguran.

 

Tomas Soucek se pokušao desetak minuta poslije, ali lopta odlazi pored lijeve stative gola Coste.

 

Portugal je u 88. minuti stigao do preokreta, Ronaldo je pogodio stavio, na loptu natrčao Diego Jota, ali se na kraju ispostavilo da je ipak kapiten Portugal bio u ofsajd poziciji.

 

Na kraju je ipak Portugal ipak stigao do preokreta i pobjede u ovom meču, u prvoj minuti sudijske nadoknade Neto je ubacio, a lopta je stigla do Francisca Conceicaoa koji je loptu pospremio u mrežu za konačnih 2:1

 

DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI