OČEKIVALO SE PUNO VIŠE

Teškom mukom Francuzi stigli do pobjede nad Austrijom (1:0): Spasio ih autogol Wobera, Mbappe se obrukao!

Sport 17.06.24, 23:03h

Teškom mukom Francuzi stigli do pobjede nad Austrijom (1:0): Spasio ih autogol Wobera, Mbappe se obrukao!
Francuzi su ipak došli do tri boda, ali mnogo teže od očekivanog

 

 


Posljednja utakmica današnjeg programa UEFA Evropskog prvenstva završila je pobjedom Francuske nad reprezentacijom Austrije (1:0).


Francuska je povela u 38. minuti prvog poluvremena nakon nevjerovatnog autogola. Mbappe je prošao po desnoj strani i centrirao, a Wober pogodio mrežu. Lopta je išla od gola, ali je defanzivac Austrije usmjerio u svoju mrežu.

 

Tako su Francuzi ipak došli do tri boda, ali mnogo teže od očekivanog. Krenuli su silovito, no Austrijanci su uspješno odbijali nalete "Trikolora".


Kylian Mbappe i društvo nisu mogli pronaći put do mreže austrijskog gola, ali zato jeste Maximilian Wober koji je u 38. minuti nespretno reagovao i postigao autogol.


Još nekoliko prilika tokom utakmice imao je Mbappe, ali bez uspješne završnice, tako da su na kraju Francuzi, umjesto da davno riješe pitanje pobjednika, strepili za pobjedu.


Ranije je u ovoj grupi Nizozemska poslije preokreta pobijedila Poljsku (2:1). Naredni rival Francuske je Nizozemska, dok će Austrija u drugom kolu igrati protiv Poljske. 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI