DRUGA UTAKMICA GRUPE D

Senzacija u Frankfurtu: Sjajni Slovaci nadjačali favoriziranu Belgiju, jedan pogodak bio dovoljan za veliki trijumf!

Sport 17.06.24, 19:58h

Senzacija u Frankfurtu: Sjajni Slovaci nadjačali favoriziranu Belgiju, jedan pogodak bio dovoljan za veliki trijumf!
Igrao se sedmi minut utakmice, prvi pravi pritisak Slovaka, Kastels je odbranio prvi šut, ali na odbijenu loptu natrčao je Šranc i pogodio za vodstvo Slovačke

 

 

Odigrana je i druga utakmice grupe D, snage su odmjerile selekcije Belgije i Slovačke, a slavili su, na iznenađenje mnogih, Slovaci kojima je pogodak na samom početku prvog poluvremena bio dovoljan za pobjedu nad favoriziranim Belgijancima.


Igrao se sedmi minut utakmice, prvi pravi pritisak Slovaka, Kastels je odbranio prvi šut, ali na odbijenu loptu natrčao je Šranc i pogodio za vodstvo Slovačke.


Belgijanci u nastavku prvog poluvremena napadali, pokušavali kreirati napad, ali Slovaci su se dobro branili. 


U 42. minuti Lukaku je imao nevjerovatnu šansu... Dobio je perfektnu loptu, pobjegao odbrani, ali kada jena njega izašao golman, loptu je u trku poslao barem pet metara pored gola. Ovo je bilo teže promašiti nego pogoditi.


Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Slopačke, nastavak meča počeo je žestoko... U 55. minuti Lukaku je ponovo bio u prilici, ali Dubravka odbija loptu u korner.
Minut kasnije mreža se zatresla! Slabo su bili postavljeni Slovaci, Belgijanci su ih izigrali kratkom kombinacijom nakon kornera, i Lukaku pogađa. Međutim, iz VAR sobe su signalizirali ofsajd! Ostaje 1:0 za Slovačku.


Nova šansa za Belgiju uslijedila je u  62. minuti. Bakajoko je šutirao, savladao je golmana Dubravku, ali s linije loprtu izbacuje Hancko. 


Do kraja utakmice nogometaši Belgije bili su sve nervozniji, imali još nekoliko prilika, ali mreža Slovaka ostala je sačuvana. Sve do 86. minute kada se Openda sjajno probio po lijevoj strani i uposlio Lukakua, koji ponovo šalje loptu u mrežu! Međutim, VAR potvrđuje da je bila ruka i još jedan pogodak Belgije biva poništen!

 

Uslijedilo je sedam minuta nadoknade i nade za Belgijance, pa onda jopš jedna minuta, ali sve je bilo uzalud. Belgijanci u šoku, Slovaci u transu!  
 

Pravdu na utakmici koja se igrala u Frankfurtu dijelio je turski sudija Umut Meler. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI