U minhenu

Sve je spremno za spektakl: Uskoro se otvara EURO 2024, poznate početne postave

Sport 14.06.24, 20:14h

Sve je spremno za spektakl: Uskoro se otvara EURO 2024, poznate početne postave
Utakmica se igra u Münchenu na Allianz Areni. Radi se o susretu skupine A

 

Ovogodišnje Europsko prvenstvo večeras od 21 sat otvaraju domaćin Njemačka i Škotska. Utakmica se igra u Münchenu na Allianz Areni. Radi se o susretu skupine A, u kojoj su još Švicarska i Mađarska. Utakmici će prethoditi i ceremonija otvaranja.

 

Sastavi

 

Njemačka (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt - Andrich, Kroos - Musiala, Gündogan, Wirtz - Havertz

 

Škotska (3-4-2-1): Gunn - Porteous, Hendry, Tierney - Ralston, McTominay, McGregor, Robertson - McGinn, Adams - Christie

 

Najave trenera
 

 

Julian Nagelsmann, izbornik Njemačke:

 

"Kada pogledam igračima u oči, vidim da žele pobijediti u prvoj utakmici. Veselim se, lijep je osjećaj, ali malo sam i nervozan. Radi se o velikom turniru. Posebna je čast voditi momčad i voditi državu. Škotska je jako dobra ekipa, igraju s puno ubačaja i vrlo su opasni. Njihovi igrači daju sve od sebe i bacaju se na glavu u svakom duelu - to je škotski mentalitet."

 

 

Steve Clarke, izbornik Škotske:

 

"Sam događaj i atmosfera bit će za sve ostale, a treneri i igrači fokusirat će se samo na utakmicu. Njemačka želi pobijediti, mi želimo pobijediti, a svi ostali mogu uživati u atmosferi. Moja obitelj je tu i uživat će u atmosferi, a nadam se da će i u utakmici. Pripremili smo se, dugo smo čekali na ovaj trenutak. Naporno smo radili i nadam se da će se rezultat vidjeti na terenu."

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI