Video/njemačka na nogama

Uzavrela atmosfera pred EURO 2024: Već kreću nagađanja o mogućem pobjedniku, a evo ko je otišao i kod gatare po pomoć

Sport 14.06.24, 15:48h

Uzavrela atmosfera pred EURO 2024: Već kreću nagađanja o mogućem pobjedniku, a evo ko je otišao i kod gatare po pomoć
Posljednjih dana ulice njemačkih gradova koji će biti domaćini prvenstva ispunjene su velikim brojem navijača i zainteresovanih tursta

 

 


EURO 2024 starta večeras utakmicom između domaćina Njemačke i Škotske. „Allianz arena“ će biti domaćin otvaranja 17. Evropskog prvenstva koje će se odigrati od 14. juna do 14. jula, kada je zakazano veliko finale. Takmičiće se 24 ekipe, a samo se Gruzija vodi kao debitant jer se Srbija vodi kao naslednik Jugoslavije, Češka i Slovačka kao nasljednici Čehoslovačke (objema državama se piše titula prvaka Evrope).

 

Titulu brani Italija koja je slavila prije tri godine u finalu protiv Engleske poslije boljeg izvođenja penala.


Zabavna je i činjenica da je zvijezda Engleske reprezentacije sa suprugom išla kod vidovnjakinje pred EURO 2024.


Naime, kako prenosi N1, fudbalske reprezentacije Srbije i Engleske sastaju se u nedjelju u prvom meču grupe C na Evropskom prvenstvu, a pred ovaj susret u centru pažnje se našao Phil Foden.


Foden, koji igra za Manchester City, nedavno je posjetio vidovnjakinju Chloe Smith zajedno sa svojom partnerkom Rebeccom Cook, u pokušaju da pomogne Engleskoj da osvoji Euro 2024.


Prema izvještajima koji je donio “The Sun”, Foden je angažovao Chloe nekoliko dana prije početka turnira u Njemačkoj da mu „čita“ tarot karte. Smith je u izjavi za medije rekla da je uživala u radu sa „veoma duhovnim“ Philom i Rebeccom.


„Mnogo sreće dolazi Philovim putem, to je sigurno,“ rekla je Chloe.


Ona je također istakla da su Phil i Rebecca bili vrlo zainteresovani za čitanje tarota, posebno zbog predstojećeg turnira. Dodala je da su oboje veoma ljubazni i da je uživala u čitanju za njih.


Nakon izvanredne sezone sa Manchester Cityjem, Foden je spreman za meč sa Srbijom u nedjelju. Izvor blizak Fodenu oktio je detalje.


„Phil je bio jednako zainteresovan kao i Rebecca za čitanje tarota, posebno s obzirom na veliki turnir koji je na vidiku. Nadajmo se da mu je Chloe rekla da se ‘fudbal vraća kući’! Phil je veoma povezan sa svojim osećanjima i želio je da vidi da li Chloe može da mu pruži bilo kakav uvid u budućnost.“


Foden je bio toliko impresioniran Chloe da je ponudio popust za njene usluge svojim pratiocima na Instagramu.


Posljednjih dana ulice njemačkih gradova koji će biti domaćini prvenstva ispunjene su velikim brojem navijača i zainteresovanih tursta, koji su došli podržati svoje reprezentacije, ali i uživati u ovom sportskom spektaklu i atmosferi.


Kako takmičenje bude odmicalo, sve veći broj navijača i znatiželjnika se očekuje u Njemačkoj.

 


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI