bitka za napadača Fenerbahčea

Hrvatski mediji 'bacili' bombu: Dolazi li Džeko u Hajduk? Nazvao ga je Kalinić, a onda...

Sport 13.06.24, 13:41h

Hrvatski mediji 'bacili' bombu: Dolazi li Džeko u Hajduk? Nazvao ga je Kalinić, a onda...
Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine

 

 


Hrvatski mediji danas su lansirali istinsku bombu. Naime, Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić pokušava dovesti Edina Džeku na Poljud.


Oba informacija je potvrđena Indexu, doznaje se od izvora bliskih klubu. Kalinić je kontaktirao centarfora BiH i pokušava ga nagovoriti na dolazak u splitski klub. Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.


Džeko ima još godinu dana ugovora u Turskoj


Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Džeko je jedan od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.


S Kalinićem je igrao u Romi


Za Romu je igrao od 2015. do 2021. godine, a ondje je igrao s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba u sezoni 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je za Romu u 19 nastupa upisao pet golova i dvije asistencije. Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku.

 

Naime, njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom tako što je u Dubrovniku vlasnik restorana, a Ibričić je prije dvije godine ovako govorio:


- Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, tko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI