Ulaz bio besplatan

Madonna održala koncert na plaži Copacabana: Stotine hiljada posjetilaca uživale u pjesmama kraljice popa

Showbizz 05.05.24, 11:12h

Madonna održala koncert na plaži Copacabana: Stotine hiljada posjetilaca uživale u pjesmama kraljice popa
Agencije javljaju kako su vatrogasci vodom polijevali natiskane fanove kako bi ih rashladili na temperaturama koje su tokom dana dosezale 30 stupnjeva Celzija

 

 

Oko 1,6 miliona ljudi prisustvovalo je u subotu besplatnom koncertu pop zvijezde Madonne održanom na plaži Copacabana u Rio de Janeiru.
 

Najveći fanovi američke pop dive danima su kampirali na Copacabani kako bi zauzeli najbolja mjesta, a oni s dubljim džepom koncert su promatrali s jahti usidrenih pred obalom.
 

Agencije javljaju kako su vatrogasci vodom polijevali natiskane fanove kako bi ih rashladili na temperaturama koje su tokom dana dosezale 30 stupnjeva Celzija.
 

Vlasti države i grada Rija rekle su da su potrošile nešto manje od četiri miliona dolara na koncert, a očekuje se da će ovaj spektakl donijeti oko 60 miliona dolara gospodarstvu Rija.
 

Nastupom na Copacabani, gdje su ranije masivne koncerte održali Rolling Stonesi i Rod Stewart, završena je svjetske turneja 65-godišnje pjevačice u okviru koje je Maddona u proteklih osam mjeseci održala 81 koncert u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI