MEĐU NAJBOLJIM PARAPLIVAČIMA

Novi uspjeh za bh. reprezentativca i cijelu BiH: Ismail Barlov oborio rekord na Evropskom prvenstvu

Sport 22.04.24, 19:45h

Novi uspjeh za bh. reprezentativca i cijelu BiH: Ismail Barlov oborio rekord na Evropskom prvenstvu
Evropsko prvenstvo u portugalskoj Madeiri održava se od 21. do 27. aprila, bh. boje brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin, dok će Ismail Barlov nastupiti još u disciplini 50 metara leđno

 

 


Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine isplivao je večeras lični i državni rekordo BiH na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u Portugalu.


Na smotri najboljih paraplivača Starog kontinenta trinaestogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine večeras je nastupio u finalu discipline 150 metara miks i sa rezultatom 3.34:73 osvojio šesto mjesto.


Podsjetimo, Barlov je prvog dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u Madeiri u nedjelju ostvario istorijski rezultat osvajanjem zlatne medalje u disciplini 50 metara prsno.


Do titule šampiona Evrope u finalu je stigao sa rezultatom 1:01:15 i tako na sjajan način najavio učešće na Paraolimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta za koje od ranije ima osigurane dvije A norme.


Evropsko prvenstvo u portugalskoj Madeiri održava se od 21. do 27. aprila, bh. boje brani i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin, dok će Ismail Barlov nastupiti još u disciplini 50 metara leđno.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI