FOTO/ NOVO MJESTO U NAŠEM GRADU

Gužva u srcu Sarajeva, otvoren Tapas Pub: Utočište za istinske gurmane koji traže kvalitet i hrane i pića

Biznis Klub 16.04.24, 16:46h

Dok uživate u izvanrednom ambijentu i divite se mirisu hrskave kore pica koje izlaze iz krušne peći, ne zaboravite istražiti i impresivan asortiman pića. U Topas Pub-u s ponosom ističu bogatu ponudu hladno točenog i širok spektar flaširanih piva, gdje se tradicija susreće s modernim okusima, ali i probranu kolekciju flaširanih vina i visokokvalitetnog viskija

 

 


Uz brojne zvanice iz javnog života i poslovne partnere, sinoć je u Sarajevu otvoren Tapas Pub, smješten u srcu grada, u blizini Hotela Evropa, odnosno odmah uz najpoznatiji sarajevski City Pub.


Tapas Pub nije samo mjesto gdje se pripremaju obroci, već je to utočište za istinske gurmane koji cijene autentičnost, kvalitetu i ljubav prema hrani. U srcu kuhinje stoji krušna peć, koja je više od samo peći - to je nasljedstvo, sjećanje na prošlost, izvor inspiracije za budućnost.


Krušna peć u Tapas Pub-u je ručno izrađena od opeke stare više od stotinu godina, i svakom jelu daje neponovljivu dubinu okusa, mirisa i teksture. Kada se u nju dodaju suha drva domaće bukve, vatra koja plamti stvara čarobnu atmosferu koja se prenosi na svaki sastojak. Miris bukve prožima svaki zalogaj, dodajući karakterističnu notu topline i bogatstva okusa.


Koristeći isključivo najkvalitetnije domaće maslinovo ulje, Tapas Pub osigurava da svako jelo bude obogaćeno bogatim okusom i zdravim sastojcima. Povrće i meso dolaze iz lokalnog uzgoja, tako da svaka namirnica koja se poslužuje nosi pečat svježine i autentičnosti.


Kada je riječ o picama i fokačama, koristi se samo najfinije brašno Double Zero, poznato i kao doppio zero ili 00 brašno. Ovo talijansko brašno daje neodoljivu mekoću i hrskavost korištenim tijestima, stvarajući savršenu osnovu za gastronomske kreacije.


Ali iznad svega, u Tapas Pub-u hrana nije samo hrana - ona je ljubav. Svaki zalogaj koji poslužuju nosi sa sobom toplinu, strast i pažnju koja je uložena u njegovu pripremu. Želja domaćina je da gosti osjete tu ljubav i da svaki obrok bude poseban trenutak u kojem se dijeli radost i sreća.
 

Dok uživate u izvanrednom ambijentu i divite se mirisu hrskave kore pica koje izlaze iz krušne peći, ne zaboravite istražiti i impresivan asortiman pića. U Topas Pub-u s ponosom ističu bogatu ponudu hladno točenog i širok spektar flaširanih piva, gdje se tradicija susreće s modernim okusima. 


Za ljubitelje vina, kolekcija flaširanih vina je pažljivo odabrana kako bi se istaknula raznolikost regija i sorti. No, tu je i posebno odabrano kućno vino, koje nosi dušu našeg mjesta i priču koju žele podijeliti s vama.


Za one koji cijene visokokvalitetni viski, ponuda će zadovoljiti i najistančanije nepce. Pažljivo odabrani viskiji, svaki sa svojom pričom i karakterom, čekaju da budu istraženi i uživani u njihovoj kompleksnosti.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI