POTVRĐENO

Enra Suljić smijenjena sa pozicije na KCUS-u, Upravni odbor usvojio još jednu važnu odluku

Hronika 27.03.24, 20:42h

Enra Suljić smijenjena sa pozicije na KCUS-u, Upravni odbor usvojio još jednu važnu odluku
Zanimljivo je da UNSA nije smjenio Suljić s pozicije prodekana Medicinskog fakulteta, iako je Ministarstvo za visoko obrazovanje KS odbilo žalbu rektora na ovakvu odluku Kantonalne inspekcije

 

 


Upravni odbor KCUS-a je na večerašnjoj sjednici, na prijedlog v. d. direktora Alena Pilava, odobrio smjenu direktora disciplina, između ostalih i Enre Suljić, bliske saradnice Sebije Izetbegović, potvrđeno je za Avaz.


Suljić je bila direktorica discipline za nauku i nastavu. Kao razlog za njenu smjenu navedeno je to da je odgovorna što je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu izgubio status nastavne baze.


Također, na večerašnjoj sjednici Upravni odbor KCUS-a je usvojio odluku da se ova institucija vrati kao nastavna baza, što je Senat UNSA i prihvatio.


Zanimljivo je da UNSA nije smjenio Suljić s pozicije prodekana Medicinskog fakulteta, iako je Ministarstvo za visoko obrazovanje KS odbilo žalbu rektora na ovakvu odluku Kantonalne inspekcije.


Podsjetimo, ranije je KUIP izvršio inspekcijski nadzor i utvrdio da KCUS nije mogao biti nastavna baza za Medicinski fakultet jer nije postojao ugovor i da Enra Suljić nema ugovor niti osnova da obavlja tu funkciju.


Inspekcija je tad naredila da UNSA poništi odluku kojom je Suljić postavljena za prodekana. UNSA se žalio, a i ta žalba je odbijena u februaru.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI