bolje je u federaciji

Ljekari 'bježe' iz bolnice 'Srbija' u I. Sarajevu i odlaze da rade u ovu sarajevsku bolnicu: Nude im se duplo veće plate!

Hronika 27.03.24, 13:58h

Ljekari 'bježe' iz bolnice 'Srbija' u I. Sarajevu i odlaze da rade u ovu sarajevsku bolnicu: Nude im se duplo veće plate!
"Granica između Istočnog Sarajeva i Sarajeva samo je jedna ulica, što je takođe otežavajuća okolnost za nas jer ni prevoz, ni udaljenost nisu nikakav problem"

 

 


U proteklih 10-ak dana bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu napustila su dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara. Svi oni novi angažman dobit će u Sarajevu, i to u novoj privatnoj bolnici (ASA bolnici) koja se uskoro otvara.


Ovu informaciju potvrdio je Goran Motika, potpredsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske.


– Mi kao Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara osjećamo potrebu i dužnost da se obratimo javnosti, a i da apelujemo na nadležne institucije da se što prije uključe u rješavanje ovog problema koji će sigurno negativno uticati na Bolnicu "Srbija", kao i na stanovnike Sarajevsko-romanijske regije – naveo je, između ostaloga, Motika.


Pojasnio je i da su plate medicinskih sestara i tehničara u Republici Srpskoj niske, odnosno najveća plata medicinske sestre u Republici Srpskoj za sestre koje imaju kraći radni staž iznosi oko 1.120 KM osnovna, a sa uračunatim noćnim radom i pripravnostima oko 1.440 KM.
 

Medicinske sestre i tehničari koji imaju oko 28 godina radnog staža imaju osnovnu platu oko 1.370 KM, a sa uračunatim noćnim radom i pripravnostima oko 1.570 KM.


– Plate koje im se nude u pomenutoj bolnici duplo su veće od plata u našoj ustanovi – naveo je Motika.


Dodao je i da je "granica između Istočnog Sarajeva i Sarajeva samo jedna ulica, što je takođe otežavajuća okolnost za nas jer ni prevoz, ni udaljenost nisu nikakav problem".

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI