DRUGA STRANA LUKSUZA

Danijela se preselila u Dubai i tvrdi: 'Niko ne priča o ovoj groznoj neprijatnosti sa kojom se svi suočavaju...'

Lifestyle 22.01.24, 10:52h

Danijela se preselila u Dubai i tvrdi: 'Niko ne priča o ovoj groznoj neprijatnosti sa kojom se svi suočavaju...'
Beskrajne mogućnosti, nevezane za stepen obrazovanja ili radno iskustvo, luksuz na svakom koraku, neoporezivanje na platu, miks kultura, ali i topla klima očito iz dana u dan mame sve više ljudi

 

 

 

Čini se da je Dubai najpopularnija zemlja na svijetu - ne za odmor, već za selidbu i početak novog života. Beskrajne mogućnosti, nevezane za stepen obrazovanja ili radno iskustvo, luksuz na svakom koraku, neoporezivanje na platu, miks kultura, ali i topla klima očito iz dana u dan mame sve više ljudi, a o tome svjedoči i činjenica da hešteg #movingtodubai na društvenoj mreži TikTok ima oko 90 miliona pregleda! 


I dok većina na mrežama priča o pozitivnim stranama svakodnevice u Dubaiju, jedna atraktivna Britanka nedavno je otkrila koja je to najveća mana života u ovom dalekom gradu.


Naime, 40-godišnja Danijela posljednjih deset godina boravila je u ovom emiratu po nekoliko nedjelja oko novogodišnjih praznika, a nedavno je riješila da se sa mužem i djecom preseli ovdje.


Ona je prodala svoj kozmetički salon u Velikoj Britaniji i trenutno je u potrazi za stalnim smještajem za svoju porodicu. Na TikToku je objasnila i zašto se opredijelila za ovu odluku, s obzirom da je prilično dobro živjela i u svojoj domovini: 


- Bezbjedno je, čisto je, lijepo je, vrijeme je dobro, ovdje radi najbolje osoblje na svijetu. Svi su jednostavno sretni. Koji god posao da rade, sretni su. Čistačica je zadovoljna, konobar je sretan, svi su sretni.


No, Danijela tvrdi da žene u braku i dugim vezama mogu da imaju probleme u Dubaiju 


Upozorila je sve koji namjeravaju da se presele u Dubai i na jednu neočekivanu neprijatnost o kojoj niko ne govori. Naime, ona tvrdi da ljudi koji su u vezama tamo "nisu sigurni".


- Ovdje postoji samo jedna loša stvar, jedva stvar koja ovdje nije bezbjedna, a to je tvoj muškarac. Žene su ovdje divlje, stvarno divlje. Zato se čuvajte - rekla je ova crnka.


Snimak je izazvao veliku pažnju i burne reakcije, a u komentarima su žene ostavljale svoja iskustva, tvrdeći da u Dubaiju živi previše atraktivnih žena, uporedivši ga sa "prodavnicom slatkiša za muškarce".


(Blic/DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI