Jovana Kisin Zagajac

Advokatica napadnuta na ulici: 'Da li smo postali društvo kojem je ok da sprovodi nasilje nad nekim samo zato što osuđuje nasilje? '

Hronika 29.11.23, 08:19h

Advokatica napadnuta na ulici: 'Da li smo postali društvo kojem je ok da sprovodi nasilje nad nekim samo zato što osuđuje nasilje? '
Dodaje da joj je komandir Policijske stanice Centar lično saopštio da je protiv počinioca koji ju je napao prošle godine pokrenut postupak, ali da do danas nema nikakve informacije o tome

 


Jovana Kisin Zagajac je na svom profilu na Facebooku napisala da ju je jučer u Gospodskoj ulici u centru Banjaluke fizički i verbalno napao beskućnik i alkoholičar koji je od ranije poznat policiji.

 

- Svaki put prijavim, svaki put policija dođe na lice mjesta, ponašaju se uredno, ljubazno, pomalo nezainteresovano, upišu moje podatke, identifikujemo počinioca, svaki put se slučaj završi bez uzimanja zvanične izjave bez pokretanja bilo kakvog postupka -  navodi Kisin Zagajac.

 

Kisin Zagajac ističe da je policija nakon što je stigla otišla i razgovarala sa napadačem koji nije bježao od njih, nego je čekao da mu priđu.

 

 

- Nakon toga su zajedno sa njim skrenuli kod Citadele bez ikakvog saznanja šta se na kraju desilo. Svjedoka kojeg sam sama obezbjedila nisu ni upisali -  navodi Kisin Zagajac.

 

Dodaje da joj je komandir Policijske stanice Centar lično saopštio da je protiv počinioca koji ju je napao prošle godine pokrenut postupak, ali da do danas nema nikakve informacije o tome.

 

- Mržnja raste, nasilja je sve više, a ja, kada saberem sve te slučajnosti postajem skeptična na slučajnost. Pitam se da li smo postali društvo kojem je ok da sprovodi nasilje nad nekim samo zato što osuđuje nasilje. Dan je kratak, a noću vrlo lako završiš u policijskoj stanici. Ne ako si nasilnik. Već ako puno pričaš. Pitam se, da li bi upalilo da tih 50 maraka koliko ćušnemo za napad na drugog mogli ćušnuti za elementarnu ljudskost i civilizovanost. Kad već ferceramo na mito može li barem jedan za plemenit cilj -  istakla je Kisin Zagajac na kraju.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI