video/bio u zabludi

Poznati ljekar šokirao tvrdnjom: 'Zbog ovog doručka sam se udebljao 10 kg, a mislio sam da je zdrav!'

Lifestyle 27.10.23, 17:10h

Poznati ljekar šokirao tvrdnjom: 'Zbog ovog doručka sam se udebljao 10 kg, a mislio sam da je zdrav!'
Istovremeno, tijelo njegove supruge nije reagovalo na isti način na istu vrstu doručka. Stoga je istakao važnost individualnog eksperimentisanja kada je u pitanju izbor doručka

 

 


Svjetski poznati dr. Tim Spektor je u jednoj od svojih mnogobrojnih epizoda o ishrani koju emituje na svom Youtube kanalu govorio i o doručku. Objasnio je kako je na sopstvenom primjeru shvatio koliku štetu može da nanese tijelu pogrešnim izborom doručka.


U nedavnom intervjuu za BBC doktor Spektor je podijelio svoje lično iskustvo i otkrio da je zbog lošeg izbora doručka dobio 10 kilograma za 10 godina! Naime, primijetio je da je posijle doručka, koji je praktikovao godinama, došlo do naglog skoka šećera u krvi, iako je mislio da se zdravo hrani.


„Mislio sam da jedem zdravo, a ugojio sam se 10 kilograma“, rekao je ljekar, a prenosi Espreso.


Njegov doručak se sastojao od tosta i marmelade, uz šoljicu čaja i čašu cijeđenog soka od pomorandže. To ga je navelo da pokuša da jede druge kombinacije, prateći ono što je dobro za njegovo tijelo.


Istovremeno, tijelo njegove supruge nije reagovalo na isti način na istu vrstu doručka. Stoga je istakao važnost individualnog eksperimentisanja kada je u pitanju izbor doručka.


Nakon istraživanja, dr Tim Spector otkrio je kakav doručak mu najbolje odgovara i najbolje djeluje na njegovo tijelo. Sada, po pravilu, ujutro jede doručak sa visokim sadržajem masti, koji se sastoji od punomasnog jogurta sa orasima, sjemenkama i bobicama.


„Ujutro jedem punomasni jogurt sa malo orašastih plodova i sjemenki i dodam šta god imam, bilo smrznuto ili svježe. A čaj sam zamijenio kafom“, otkrio je.


Kako je rekao, rezultati su mu se pokazali odličnim, vremenom je izgubio nešto viška kilograma, ali se i nivo šećera u krvi stabilizovao.


„Bila je to radikalna razlika. Nisam imao skokove šećera u krvi. Takođe, nisam osjećao glad na poslu već u 11 sati, kao poslije tosta sa marmeladom i čajem“, rekao je doktor.

 

 

 

(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI