FOTO/ LJEPOTA MIHOLJSKOG LJETA

Na Jadranu skoro kao u špici sezone: Pogledajte kako je ovog vikenda na plaži u Baškoj Vodi.. A oktobar!

Zabava 07.10.23, 12:10h

Na Jadranu skoro kao u špici sezone: Pogledajte kako je ovog vikenda na plaži u Baškoj Vodi.. A oktobar!
Da ljeto zapravo i dalje traje, unatoč tome što smo kalendarski uveliko zakoračili u jesen, svjedoče i prizori sa Jadrana koje je ovog vikenda zabilježio reporter DEPO Portala

 

 

 

Nakon iznimno toplog septembra, i početak oktobra bilježi rekorde... Kako objavljuju svjetski meteo servisi, visoke temperature već haraju po Francuskoj, Španjolskoj, Austriji i Poljskoj. Severe Weather prognozira novi toplotni talas ovaj vikend u Zapadnoj Europi, a najviše će se osjetiti u Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj, zemljama Beneluxa, Irskoj i Velikoj Britaniji.


Drugim riječima, 2023. godina mogla bi postati najtoplija godina do sada.


A da ljeto zapravo i dalje traje, unatoč tome što smo kalendarski uveliko zakoračili u jesen, svjedoče i prizori sa Jadrana koje je ovog vikenda zabilježio reporter DEPO Portala. Fotografije su nastale u jednom od omiljenih ljetovališta bh. turista na Makarskoj rivijeri - Baškoj Vodi.

 

baske-vode-2

baske-vode-3


Doduše, more je sada ipak hladnije nego u jeku ljeta, ali se nađe i po koji hrabri kupač. Međutim, plaža je puna onih koji žele udahnuti još koji tračak sunca prije zime. I djeluje kao da je sredina jula, a ne prva sedmica oktobra...  


A ako je suditi prema posljednjim prognozama meteorologa, Miholjsko ljeto će potrajati pa do kraja oktobre slobodno možete planirati putovanja ka jugu.

 

(DEPO PORTAL/ad) 

BLIN
KOMENTARI