Predsjednik RS 'objasnio'

Dodik brani 'revolveraša', sve prebacio na teren patriotizma: Okuka je zemlju natopio krvlju, a Mandić je...

Front 18.09.23, 16:10h

Dodik brani 'revolveraša', sve prebacio na teren patriotizma: Okuka je zemlju natopio krvlju, a Mandić je...
Mandić je pokušao da napadne Okuku, koji nije potegao pištolj, tvrdi Dodik

 

 

Mediji u BiH su jučer objavili vijest kako je savjetnik predsjednika RS-a Branislav Okuka "potegao" pištolj na Momčila Mandića, nekada jednog od najbližih saradnika Radovana Karadžića, a danas jednog od najvećih biznismena u RS-u. Incident se dogodio u centru Trebinja, a reagovala je i žandarmerija.
 

Tim pvodom danas se oglasio Milorad Dodik, braneći "revolveraša" iz svojih redova.
 

- Prosto je nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve. Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumontovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti.

 

Apsurdno je dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića. Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti.
 

Republika Srpska je bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze - poručio je Dodik.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI