aranžmani rasprodati

Gdje će Bosanci i Hercegovci provesti prvomajske praznike: Neko će roštiljati, a oni sa dubljim džepom putovati uglavnom u...

Lifestyle 24.04.23, 08:47h

Gdje će Bosanci i Hercegovci provesti prvomajske praznike: Neko će roštiljati, a oni sa dubljim džepom putovati uglavnom u...
Prvi maj pada u ponedjeljak, tako da Bosanci i Hercegovci pokušavaju naći najbolji način da iskoriste produženi vikend. U turističkim agencijama zadovoljno trljaju ruke jer je većina aranžmana rasprodana

 

 

Prvomajske praznike mnogi građani naše zemlje iskoristit će za putovanja.

 

Neki su odlučili da se upoznaju sa ljepotama naše zemlje ili nekih od država u regionu, a oni sa dubljim džepovima birali su udaljenije destinacije u Evropi, ali i na drugim kontinentima.

 

Prvi maj pada u ponedjeljak, tako da Bosanci i Hercegovci pokušavaju naći najbolji način da iskoriste produženi vikend. U turističkim agencijama zadovoljno trljaju ruke jer je većina aranžmana rasprodana- piše Faktor.

 

- Što se tiče prvomajskih praznika, nikada se ranijih godina nisu ovako brzo prodali aranžmani i nikada ranije klijenti nisu bukirali ovoliko unaprijed. Većina hotela i kapaciteta bila je popunjena prije mjesec dana. Za 1. maj će imati produženi vikend, tako da su Bosanci i Hercegovci mnogo ranije rezervisali aranžmane, posebno kada govorimo o Jadranu. Velika je potražnja za Budvu. Naravno, nezaobilazan je Istanbul. Imamo i zanimljiv aranžman za Iran koji je također popunjen.

 

Tu je i Hurgada, i prema procjenama turističkih radnika Egipat bi ove godine trebao biti hit destinacija. Pored emitivnog turizma odlaska naših gostiju u inostranstvo, zadovoljni smo i receptivnim turizmom i dolaskom turista u našu prelijepu Bosnu i Hercegovinu. Naši hoteli ovaj put će biti puni, a najviše je gostiju iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, a masovno dolazi i naša dijaspora – kaže Aida Terzić, direktorica turističke agencije Relax Tours.

 

Muamer Lutvić iz Centrotoursa ističe da su već odavno rasprodali aranžmane za brojne destinacije.

 

- Kada su u pitanju prvomajski praznici, vratili smo se na period prije koronavirusa. Imamo dosta zanimljivih aranžmana. Tu su Istanbul, Malta, Hurgada, Antalija, Legoland u Njemačkoj, Dubai... Veliki je interes za Jadran, posebno za Makarsku i Dubrovnik. Ljudi su se zaželjeli putovanja. Na interes sigurno utječe i činjenica da će za prvomajske praznike biti produženi vikend – kaže Lutvić.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI