FOTO/ NAKON PRELASKA NA EURO

Zanima li vas kakve su sada cijene u kafićima na Makarskoj rivijeri? Nudimo vam pogled u 'zimski cjenovnik'...

Biznis Klub 25.03.23, 17:16h

Zanima li vas kakve su sada cijene u kafićima na Makarskoj rivijeri? Nudimo vam pogled u 'zimski cjenovnik'...
Treba imati u vidu, kao što je naznačeno i na ovom cjenovniku, da se radi o "zimskim cijenama", što sugeriše da će tokom ljeta, a pogotovo u špici sezone, sve biti skuplje

 

 

U Hrvatskoj se još uvijek svi prilagođavaju novoj valuti, a posebno ugostitelji. Tako se formiranju cijena u eurima prilazi vrlo oprezno, a građani Hrvatske često se žale da je sada sve dosta skuplje, pogotovo usluge u restoranima i kafanama.

 


Međutim, ako je suditi po cjenovniku sa Makarske rivijere, tačnije iz jednog ugostiteljskog objekta u Baškoj Vodi, inače omiljenom ljetovalištu Bosanaca i Hercegovaca, a u koji je ekipa DEPO Portala imala uvid, cijene su gotovo kao u Sarajevu... I dalje se izražavaju i u kunama i eurima, pa tako obični espresso košta 1,40 eura, espresso s mlijekom 10 centi više, a velika kafa s mlijekom košta 1,80 eura.

 

Za razliku od kafe, čini se da je pivo dosta skuplje, pa tako malo točeno košta 2,50 eura, a flaširana po 3,20 eura... No, treba imati u vidu, kao što je naznačeno i na ovom cjenovniku, da se radi o "zimskim cijenama", što sugeriše da će tokom ljeta, a pogotovo u špici sezone, sve biti skuplje.

 

cjenovnik-baska-voda-euri


Inače, na Jadranu je ovih dana idilično, tiho i pusto, sa ugodnim temperaturama oko 20 stepeni. Donosimo vam nekoliko foto detalja...

 

jadran-baska-voda-mart-2023-3

jadran-baska-voda-mart-2023-4

jadran-baska-voda-mart-2023

jadran-baska-voda-mart-2023-2

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


      

BLIN
KOMENTARI