Otvoren do 17 sati

Diplomatski bazar i ove godine u Skenderiju privukao veliki broj posjetilaca

Lifestyle 03.12.22, 13:55h

Diplomatski bazar i ove godine u Skenderiju privukao veliki broj posjetilaca
U punoj Skenderiji i odrasli i djeca subotu provode na Diplomatskom zimskom bazaru, koji je i dobrotvorna manifestacija, čiji je cilj da kroz prodaju ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu i mlade iz Bosne i Hercegovine u stanju potrebe

 

 

Najveći dobrotvorni događaj u BiH – Diplomatski zimski bazar, koji organizuju članovi diplomatske zajednice u BiH održava se danas u Sarajevu.

 
Na bazaru je postavljeno više od 80 štandova 40 ambasada i međunarodnih organizacija kao i brojinih izlagača iz Bosne i Hercegovine i nevladinih organizacija, a posjetioci uživaju u velikom izboru egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta.

 
U punoj Skenderiji i odrasli i djeca subotu provode na Diplomatskom zimskom bazaru, koji je i dobrotvorna manifestacija, čiji je cilj da kroz prodaju ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu i mlade iz Bosne i Hercegovine u stanju potrebe. Bazar se održava u dvorani «Mirza Delibašić» do 17 sati.  


Mnogi posjetitelji sa oduševljenjem su se zaustavili na štandu Evropske delegacije te su se ugrijali toplim napicima, a na štandu ambasade Njemačke, koja ove godine prvi put predstavlja svoje proizvode, posjetitelji kupuju praznične poklone, vrlo su popularni štandovi Norveške i Švedske ali i mnogi štandovi lokalnih kompanija i organizacija.


Nacionalne delicije i rukotvorine nude i štandovi ostalih ambasada, a ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizirala je raniji dolazak Deda Mraza u Sarajevo te je izazvala veliko oduševljneje najmlađih posjetitelja.  


Pored ambasade Njemačke, novi izlagači na bazaru su i ambasade Alžira, Azerbejdžana, Australije i Jevrejske zajednice te su se pridružile zemljama kojima će danas posjetitelji bazara putovati. 
 

Udruženje Pomozi.ba podržavalo je Diplomatski zimski bazar i tokom godina pandemije te i ove godine podršku iskazaje prihvatanjem uplata kreditnih kartica i SMS donacija –potrebno je samo posjetiti njihovu web stranicu ili sa mobilnog telefona pozovati 17040 i donirate 2 KM.
 

Ove godine, u dječijem programu, djeca se zabavljaju  u “escape room”-u, zidu za penjanje, naučnim eksperimentima te mnogim drugim iznenađenjima u organizaciji Međunarodnih škola u Sarajevu. Inkluzivni kutak, koji organizuje udruženje Dajte nam šansu, omogućili su da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.


Posjetitelji su danas u 13 sati i 30 minuta imali priliku učestvovati u aukciji koju su vodili iz Udruženja Pomozi.ba, te su se nadmetali za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa Sedmice mode iz New York-a.


Diplomatski zimski bazar organiziran je uz veliku podršku zlatnih sponzora britanskih kompanija Adriatic Metal, ETF i Mineco, Vlade Kantona Sarajevo, Emergy i Pomozi.ba i svih drugih sponzora i donatora. 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI