SP KATAR/ PREOKRET U ZADNJEM KOLU

Kakva drama u grupi H: Južna Koreja izborila osminu finala, dalje ide i Portugal, Urugvaj i Gana idu kući!

Sport 02.12.22, 18:22h

Kakva drama u grupi H: Južna Koreja izborila osminu finala, dalje ide i Portugal, Urugvaj i Gana idu kući!
Nogometaši Južne Koreje plasirali su se u osminu finala Svjetskog prvenstva zahvaljujući pobjedi 2:1 nad reprezentacijom Portugala u 3. kolu skupine H

 

 

Portugal, koji je s dvije uvodne pobjede osigurao prolaz dalje, poveo je u 5. minuti preko Ricarda Horta. Izjednačio je u 27. Young-Gwon Kim, a pobjednički gol djelo je Hee-Chana Hwanga u prvoj minuti sudačke nadoknade.


U drugom susretu skupine H Urugvaj je pobijedio Ganu rezultatom 2:0. Urugvaj je na kraju imao 4 boda koliko i Južna Koreja, ali je drugo mjesto dohvatila reprezentacija iz Azije zbog većeg broja postignutih pogodaka.


Gol-razlika Urugvaj bila je 2:2, a Južne Koreje 4:4.


U susretu Urugvaja i Gane prvu veliku priliku na utakmici imala je Gana. Nakon pregleda video snimke glavni sudac je u 21. minuti dosudio jedanaesterac, ali je urugvajski vratar Sergio Rochet „pročitao” Andrea Ayewa i obranio mu udarac.


Kazna je na drugoj strani stigla vrlo brzo. Giorgian de Arrascaeta u 26. zabio je prvi gol za Urugvaj na ovom prvenstvu, a šest minuta kasnije isti igrač povisio je na 2:0.


Urugvajci su u nastavku držali sve konce u svojim rukama, međutim u 85. minuti te utakmice stigla je vijest s drugog stadiona da je Južna Koreja napravila preokret.


Nakon toga nogometaši Urugvaja bacili su sve karte u napad, ali nisu uspjeli u osam minuta sudačke nadoknade postići još jedan gol koji bi ih odveo dalje.


Skupina H, 3. kolo:


Južna Koreja - Portugal 2:1 (Young-Gwon Kim 27', Hee-Chan Hwang 90'+1' / Horta 5')


Gana - Urugvaj 0:2 (De Arrascaeta 26', 32')


1. Portugal 3 2 0 1 6:4 6
2. Južna Koreja 3 1 1 1 4:4 4
3. Urugvaj 3 1 1 1 2:2 4
4. Gana 3 1 0 2 5:7 3

 

(FENA/ad/Foto:FENA)

 

 

BLIN
KOMENTARI