ako ste ljubitelj zimskih radosti

Izabrana najbolja ski destinacija za 2022: Titula najprestižnijeg opet je pripala malom selu koje skijaši obožavaju

Lifestyle 26.11.22, 18:09h

Izabrana najbolja ski destinacija za 2022: Titula najprestižnijeg opet je pripala malom selu koje skijaši obožavaju
Smješteno je na sunčanoj visoravni na nadmorskoj visini od 1.500 metara

 

 

 

Na godišnjoj ceremoniji „World Ski Awards“, organizacije koja je „jedina globalna inicijativa za prepoznavanje, nagrađivanje i slavljenje izvrsnosti u području skijaškog turizma”, alpsko selo je izdominiralo drugu godinu zaredom. Izabrano je kao najbolja ski destinacija za 2022.

 

Verbije, selo u švajcarskom kantonu Vale, na vrhu je liste najprestižnijih svjetskih skijaških destinacija za 2022. godinu. Nakon tri nagrade 2018, 2019. i 2021, Verbije je ponovo osvojio titulu. Po četvrti put u pet godina, titulu najbolje švajcarske skijaške destinacije, prenosi City magazin.


„Ova pobjeda je pobjeda destinacije, svih turističkih i ekonomskih radnika u selu Verbije i resortu Val de Bagnes. To je i mjesto naših dnevnih ambasadora, godišnjih i sekundarnih stanovnika, sezonskih radnika i naših vjernih posjetilaca“, izjavio je Simon Wiget, ispred organizacije Verbier Tourisme.

 

Smješteno na sunčanoj visoravni na nadmorskoj visini od 1.500 metara, u srcu Alpa, između jezera Vana i Saviz, selo Verbije mali je rajski kutak za ljubitelje prirode.

 

Sa svojim tipičnim planinskim kućama s krovovima od škriljevca i prijateljskom atmosferom, Verbije, koji je zadržao svoj šarm alpskog sela. Idealno je odredište za ljetni i zimski odmor.

 

Mjesto je domaćin mnogim sportskim i muzičkim događajima uključujući Polaris Festival za ljubitelje elektro muzike, krajem novembra. Tu je i Verbier Xtreme, u martu, koji okuplja najbolje slobodne strijelce svijeta na impresivnim padinama planine Bek de Ros.

 

(Raport, DEPO PORTAL/mr)

 

BLIN
KOMENTARI