TURISTIČKA PONUDA GRADA

U Sarajevu predstavljen 'Ex-Yu Rock Centar': U kultnom 'Kaktusu' na Skenderiji sprema se prva izložba

Kultura 21.10.22, 20:07h

Tema prve izložbe, koja će biti održana 29. novembra, bit će “Sarajevska rock scena 1980.-1992. godine“

 

 

 

U srijedu, 19. oktobra, pod pokroviteljstvom Ambasade Švicarske i Nj.E. Danijela Huna, prezentiran je projekat koji će proširiti turističku ponudu grada Sarajeva. Naime, u organizaciji Udruženja “Ex Yu Rock Society“, a uz mnogobrojne zvanice i predstavnike iz kulturnog, korporativnog i političkog života, predstavljen je projekat “Ex Yu Rock Centar“ koji svoj početak rada i otvaranje planira za 2023. godinu. 

 

Sjajni bend “Post Rem“ sastavljen od mlađih muzičara, bio je zadužen za atmosferu i R'n'R muziku, a mentori su im bili predstavnici Udruženja “Pop Rock škola Sarajevo“.

 

Također, gostima je prezentiran i kratki uvid u projekat te 3D video prve izložbe, koja će biti otvorena 29. novembra ove godine. Mjesto izložbe bit će simbolični prostor kultnog “Kaktusa“ na Skenderiji.

 

Projekat je već sada prepoznat od više vladinih, nevladinih i međunarodnih institucija: UNESCO, Ambasada Kraljevine Nizozemske, Švicarska Ambasada, Delegacija Evropske Unije u BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS i drugi. Na projektu radi veliki broj Ex Yu rock djelatnika svih generacija i svih sfera interesovanja. Glavni dio aktivnosti bit će izložbe, a ugođaj u Centru će upotpuniti i prodavnica suvenira, Ex Yu Rock kafić, prostor za probe i nastupe.

 

Tema prve izložbe, koja će biti održana 29. novembra, bit će “Sarajevska rock scena 1980.-1992. godine“.

 

Na stranici www.ex-yurock.com možete naći sve informacije o tome kako postati sponzor ili član „Ex Yu Rock Centra“. Svakako, ukoliko imate neku sačuvanu kartu iz sedamdesetih, poster iz osamdesetih, fotografije sa koncerata ili potpisanu ploču, a želite da postanu dio privremene ili trajne izložbene kolekcije, budite slobodni da ih kontaktirate.

   
   
(DEPO PORTAL/ad)
BLIN
KOMENTARI