Sjednica Doma naroda PSBiH

Zahvaljujući SNSD-u i HDZ-u još ništa od ukidanja akciza na gorivo

Front 29.08.22, 13:09h

Zahvaljujući SNSD-u i HDZ-u još ništa od ukidanja akciza na gorivo
S obzirom na to da je Zastupnički dom Parlamenta BiH usvojio izmjene ovog zakona, ali u drugačijem tekstu, sada će biti potrebno da bude formirana zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH koja će usaglašavati tekst zakona

 

 

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su jednoglasno izmjene Zakona o akcizama, kojim se privremeno ukidaju akcize na naftu, ali je usvojen i amandman po kojem bi ovo važilo samo 30 dana.

 

Ovaj amandman delegatkinje Dušanke Majkić (SNSD) ranije je odbila Komisija za finansije i budžet Doma naroda, ali je danas usvojen glasovima delegata SNSD-a i HDZ-a BiH.

 

akcize-glasanje

 

S obzirom na to da je Zastupnički dom Parlamenta BiH usvojio izmjene ovog zakona, ali u drugačijem tekstu, sada će biti potrebno da bude formirana zajednička komisija Parlamentarne skupštine BiH koja će usaglašavati tekst zakona. To bi moglo potrajati i nekoliko mjeseci, ako uzmemo u obzir iskustvo s usaglašavanjem dopuna Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

 

Zastupnički dom je usvojio izmjene Zakona o akcizama po kojim bi akcize na naftu bile ukinute šest mjeseci, uz mogućnost da Vijeće ministara BiH ovo produži na još tri mjeseca.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI