gotov u 15 minuta

Ljeto, vikend, idealno vrijeme da napravite cheesecake: Ovaj lagani s malinama i bijelom čokoladom će vas oduševiti

Auto & Dom 13.08.22, 12:33h

Ljeto, vikend, idealno vrijeme da napravite cheesecake: Ovaj lagani s malinama i bijelom čokoladom će vas oduševiti
Slatko-kisela lagana kombinacija bit će savršena za ljetna druženja

 

 

Za vrijeme toplih ljetnih mjeseci ne volimo paliti pećnicu i puno vremena provoditi u kuhinji. Ako nas tijekom vrućih dana uhvati želja za slatkim, cheesecake je izvrsno rješenje. Ovaj kolač se ne peče, gotov je vrlo brzo, a napraviti ga možete za svega 15-ak minuta.


Ako tražite ideju za ljetni desert, pripremite ukusni cheesecake s bijelom čokoladom i malinama koji će vas osvojiti na prvu. Slatko-kisela lagana kombinacija bit će savršena za ljetna druženja, a najveći posao će obaviti hladnjak jer se cheesecake nekoliko sati treba hladiti kako bi se stisnuo.

 

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom – sastojci:


Za podlogu:

 

300 g mljevenih petit keksa
150 g maslaca
2 žlice mlijeka
2 žlice meda


Za kremu:

 

500 g krem sira
250 g sirnog namaza
300 g bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
5 žlica šećera u prahu
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
1 pakiranje želatine u prahu


Dodatno:

Svježe ili zamrznute maline

 

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom – priprema:


Pripremite podlogu od keksa. Petit keks usitnite u multipraktiku. Maslac stavite u posudu na vatru i kada se potpuno otopi dodajte mlijeko i med pa sve dobro pomiješajte. Dodajte mljeveni keks i sjedinite smjesu. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje pa podlogu od keksa dobro utisnite u kalup, najbolje čašom, kako bi površina bila ravna. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu.


Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru, a bijelu čokoladu iskidajte na manje komade. Čokoladu dodajte vrhnju i neprestano miješajte, sve dok se čokolada ne bude potpuno otopila.
Dok se čokolada topi pripremite želatinu po uputama na vrećici. Kada želatina nabubri, dodajte čokoladi i vrhnju i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Posudu maknite s vatre dok se želatina topi kako vrhnje ne bi zakuhalo.


U dubokoj posudi umutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Po želji dodajte više ili manje šećera u prahu. Smjesi od sira dodajte smjesu s čokoladom, vrhnjem i želatinom pa kratko promiješajte mikserom na najmanjoj brzini kako bi se dvije smjese dobro povezale.


Smjesu izlijte na podlogu od keksa pa ubodite svježe ili zamrznute maline na vrh torte. Ovisno o tome kakav presjek želite, maline ubodite pliće ili dublje.
Hladite tortu najmanje četiri sata.


Inspirirajte se s još recepata za jednostavne torte od sira: 

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI