VIDEO/ Nevjerovatna životinja

Čudo prirode: Ova je hijena naučila hodati na dvije noge, pogledajte kako to radi!

Hronika 08.08.22, 10:18h

Čudo prirode: Ova je hijena naučila hodati na dvije noge, pogledajte kako to radi!
Činilo se kako nakon ugriza lava nema nikakve šanse da se oporavi, no to se ipak dogodilo

 

 

Životinje su nevjerovatne, a jedna hijena dokaz je tome. Snimio ju je fotograf Cathan Moore u rezervatu Timbavati u JAR-u. Tu je životinju ugrizao lav. Činilo se kako joj nema spasa i da se neće oporaviti od tako teške ozljede, no ona se izvukla. Ne samo to, nego ju je taj fotograf snimio kako hoda na prednjim nogama. Stražnje dvije su paralizirane od ugriza, no čini se da je to sva šteta.

 

Kad je fotograf prvi put vidio ovog momka, pomislio je kako životinji nema spasa, no bio je u krivu. Šest mjeseci kasnije hijena ne samo da je bila živa i zdrava, nego se prilično brzo kretala, nije imala problema s pronalaskom hrane i općenito, nije se činilo da je oduzete noge ni najmanje smetaju.

 

Umjesto da se preda, ovaj mužjak je naučio kako se snalaziti s onim što ima. Povremeno zna malo koristiti stražnje noge, pa se Cathan nada kako mu se osjet vraća te da će jednom možda opet trčati na sve četiri. No, životinja je dokazala da može preživjeti čak i kada je sve protiv nje te da, premda se činilo da nema šanse, može voditi normalan život, jednak kakav je imao prije nego ga je napao lav.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cathan Moore (@bush_maniac)

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI