SBB reaguje na izjave predsjednika SDA

'Izetbegović treba na psihijatrijski pregled... Najoštrije osuđujemo skandalozne i ratnohuškačke izjave!'

Front 27.07.22, 13:18h

'Izetbegović treba na psihijatrijski pregled... Najoštrije osuđujemo skandalozne i ratnohuškačke izjave!'
Umjesto priča koje plaše i raseljavaju, krajnje je vrijeme da Izetbegović građanima pomogne kroz konkretne mjere u vremenu velikih poskupljenja i krize, smatraju u SBB-u

 

 

Savez za bolju budućnost BiH najoštrije osuđuje skandalozne i ratnohuškačke izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o famoznom prebrojavanju. Aludirajući tako u svojim govorima na oružane sukobe u Bosni i Hercegovini, gospodin Izetbegović u javni diskurs uvodi teme koje plaše i raseljavaju.

 

- Građanima BiH, koji su pogođeni enormnim poskupljenjima, ekonomskom neizvjesnošću, potpuno je degutantno plasirati priče o tobožnjim ratnim sukobima.

 

Savez za bolju budućnost BiH upozorava da je krajnje vrijeme da Izetbegović, koji je trideset godina na vlasti, građanima pomogne kroz konkretne mjere u vremenu velikih poskupljenja i krize, da se izvrše pripreme za nadolazeću zimu, za koju mnogi predviđaju da će biti neizvjesna kada su u pitanju hrana i energenti, da se okrene ekonomiji, razvoju i realizaciji kapitalnih projekata. 

 

Također, SBB osuđuje Izetbegovićevu izjavu da će masovni odlazak mladih iz BiH nadoknaditi robotima i napominje da ova izjava ide u prilog svima koji smatraju da kandidati za najviše državne funkcije trebaju proći obavezni psihijatrijski pregled - saopćeno je iz SBB-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI