Jasmila Žbanić zgrožena uslovima

'U vozu prema Mostaru nema mjesta za sjesti. Službenica urla na mene.... Smeće po podu, prljavština i uhljupluk'

Hronika 18.07.22, 13:57h

'U vozu prema Mostaru nema mjesta za sjesti. Službenica urla na mene.... Smeće po podu, prljavština i uhljupluk'
Guglam direktora Željeznica. SDA kadar, završio školu na fakultetu u Vitezu (Sveučilišta Vitez - organizacijska jedinica Univerziteta „Apeiron“ Banja Luka). Koliko puta nas je Federalna Vlada SDA-HDZ svojim stranačkim imenovanjima neznalica i uhljupa dovela u životnu opasnost, poručila je Žbanić

 

 

Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić danas je komentirala rad Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine odnosno linije koja saobraća na relaciji Sarajevo-Mostar. Tom prilikom ona je iskazala svoje nezadovoljstvo:

 

- U vozu prema Mostaru nema mjesta za sjesti. Pedesetak ljudi stoji. Pitam konduktera šta se dešava, neće valjda voz krenuti sa ljudima koji stoje, pošto je to opasno po život. Kondukter kaže da on nema ništa s tim. Vraćam se sa teškim koferom do šaltera gdje pitam službenicu gdje ću sjesti, ona kaže da to nije njen problem. Pitam čiji jeste. Ne zna. Tražim da razgovaram sa direktorom (obzirom da sam do sada pet puta pisala primjedbe na očajan rad Željeznica, koje očito nisu urodile nikakvim plodom) Službenica kaže da ona nema njegov broj telefona. Nalazim na oficijelnoj stranici Željeznica broj informacija +387 33 655 330. Kažu da su oni ne znaju broj direktora i da me ne mogu spojiti s njim. Pitam gdje se mogu žaliti, kažu da ne znaju - napisala je Žbanić.

 

Na dalje, dodala je da je upitala službenicu gdje je kancelarija direktora.

 

- Kaže da ne zna! Bojkotuje me. Neljubazna i drska. Lijepi automati na civiliziranim željeznicama, gdje ubaciš karticu i za minut dobiješ svoju kartu sa brojem sjedišta ili to uradiš on-line bez stresa. Niko od službenika ne govori engleski. I pored moje žalbe nastavljaju strancima prodavati karte. Ni ostalih pet službenika ne znaju gdje je kancelarija direktora. Sad sam već ispaljena iz cipela jer shvatam da neću stići u Mostar na sastanak u 10. Službenica urla prvo na mene, a zatim na djevojke koje su došle da im se vrate pare za kartu. Kaže da ona nije izdala kartu i da ne može vratiti pare - tvrdi ona.

 

Dodala je da djevojke i one idu u kancelariju kod direktora. Ističe da je željeznička stanica prljava, puna dima jer svi puše u zgradi, smeće po podu i po stepenicama koje vode do uprave. 

 

- Kažemo nekom čovjeku o čemu se radi i jedan od direktora (Željko) nas prima (ne glavni, on još nije došao na posao) Željko nazove službenicu i naredi joj da vrati pare djevojkama a mene primi u kancelariju. Ljubazan je, ali ne mogu da ne gledam prljavštinu i uhljupluk njegove kancelarije koja izgleda kao javni WC. On kaže da ne može uraditi ništa, da je to tako !!! Sad već ludim i objašnjavam prvi zadatak iz matematike: Ako imaš vagon sa 30 sjedišta i ti prodaš pet sjedišta, koliko ti je sjedišta ostalo? Razgovor ne vodi ničemu. Zovem Federalnu inspekciju koja mi traži da im napišem dopis. Napisaću, nego moram sad uzeti auto i voziti do Mostara. Voz sa ljudima koji stoje odlazi za Mostar - tvrdi Žbanić.

 

Dodaje da ga niko nije zaustavio, iako je upozorila direktora da dovodi ljude u životnu opasnost. Žuri da stigne na sastanak. 

 

Na pumpi točim gorivo (put me sada košta četiri puta više). Guglam direktora Željeznica. SDA kadar, završio školu na fakultetu u Vitezu (Sveučilišta Vitez - organizacijska jedinica Univerziteta „Apeiron“ Banja Luka). Koliko puta nas je Federalna Vlada SDA-HDZ svojim stranačkim imenovanjima neznalica i uhljupa dovela u životnu opasnost - poručila je Žbanić. 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI