Nižu se reakcije

Radončić: Odluka EU je crveni karton za Dodika, Izetbegovića i Čovića, ali i žuti karton biračima u našoj zemlji

Front 24.06.22, 13:20h

Radončić: Odluka EU je crveni karton za Dodika, Izetbegovića i Čovića, ali i žuti karton biračima u našoj zemlji
Evropski lideri su očigledno odbili da, neposredno uoči izbora, nagrade devastatore Bosne i Hercegovine, o tome trebamo do 2. oktobra 2022. godine, dobro razmisliti svi a naročito oni čije glasove redovno, brutalno i potpuno neometano kradu

 

 

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) komentirao je odluku Evropskog vijeća da ne dodijeli BiH status kandidata za Evropsku uniju. 

 

- Očekivano, Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status.

 

Razočarenje u kredibilitet EU je veliko. I ne treba ga skrivati i minimizirati.

 

Građani Bosne i Hercegovine su, zbog ratnih strahota koje su prošli i iskrene opredijeljenosti ka evropskim vrijednostima, to davno zaslužili.

 

Ali, tri vladajuće dinastije nisu i evropski lideri su očigledno odbili da, neposredno uoči izbora, nagrade devastatore Bosne i Hercegovine.

 

O tome trebamo do 2. oktobra 2022. godine, dobro razmisliti svi. I oni koji glasaju za njih, ali i oni - a takvih je najviše - čije glasove redovno, brutalno i potpuno neometano kradu!

 

Isto se odnosi i na one koji ne poštuju sebe i svoj glas i na izborni dan odluče da ostanu kući ili odu na relaksirajući izlet dok im radikali ruše zadnje mostove ka zapadnoj civilizaciji i tamošnjim demokratskim standardima.

 

Historijske promjene neće donijeti uvijek zabrinuti i blago indolentni stranci, nego isključivo građani BiH.

 

Odluka EU je crveni karton za Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, ali i žuti karton biračima u našoj zemlji - poručio je Fahrudin Radončić, lider SBB-a.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI