Sutra u podne

Petominutna obustava rada zbog sankcija ministru Alenu Šeraniću

Front 08.06.22, 19:57h

Petominutna obustava rada zbog sankcija ministru Alenu Šeraniću
Kazniti nekog ko savjesno obavlja svoj posao i radi u interesu najosjetljivije kategorije građana je udar na naš integritet i postojanje, te slanje vrlo jasne poruke nama svima, a posebno zdravstvenim radnicima, poručili su iz Društva doktora medicine Republike Srpske i Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske

 

 

 

Društvo doktora medicine Republike Srpske i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpska pozivaju sve radnike u zdravstvu da sutra u 12.00 časova na pet minuta zaustave proces rada i izađu ispred svojih zdravstvenih ustanova, te na taj način pruže podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske dr Alenu Šeraniću koji je "nepravedno sankcionisan od strane Sjedinjenih Američkih Država", navedeno je u saopštenju.

 

"Svakome je jasno da je riječ o političkoj manipulaciji što se i pokazalo na primjeru našeg ministra zdravlja i socijalne zaštite dr Alena Šeranića. Riječ je o časnom i pristojnom čovjeku, izuzetnom profesionalcu koji svoj posao obavlja savjesno i u skladu sa dužnostima koje ga sljeduju u odnosu na funkciju koju obavlja što se pokazalo i u proteklom periodu pandemije virusa korona kada nijedan pacijent u Republici Srpskoj nije ostao bez zdravstvene zaštite", stoji u saopštenju.

 

U saopštenju se dodaje da se tim podatkom ne mogu pohvaliti ni neke mnogo razvijenije zemlje Zapada.

 

"Dr Alen Šeranić bio je uz nas sve vrijeme i pružao nam neizmjernu podršku kada smo se za svaki život borili danonoćno, radeći praktično u dva paralelna zdravstvena sistema, u kovid i nekovid sistemu", poručuju u saopštenju.

 

Iz Udruženja napominju da je uloga Alena Šeranića u očuvanju zdravstvenog sistema Republike Srpske nemjerljiva.

 

"Posvećeno je radio i radi na unapređenju zdravstvene zaštite stanovika Republike Srpske, na opremanju zdravstvenih ustanova, na izgradnji novih bolnica i renoviranju postojećih, na uvođenju novih vidova terapije i dijagnostike, na poboljšanju socijalne zaštite i izdvajanja za socijalne kategorije. Sve vrijeme svog mandata se zalaže na stabilnost zdravstvenog sistema i toleranciju među ljudima", navedeno je u saopštenju. 

 

Iz Udruženja i Društva poručuju da je paradoksalno da jedna zemlja koja se toliko poziva na demokratska načela, ta ista primjenjuje krajnje selektivno.

 

"Kazniti nekog ko savjesno obavlja svoj posao i radi u interesu najosjetljivije kategorije građana je udar na naš integritet i postojanje, te slanje vrlo jasne poruke nama svima, a posebno zdravstvenim radnicima. Vrijeme je da pokažemo da smo 'budni' i da branaći jednog od nas branimo sve nas. Očekujemo vas sutra da izađete u velikom broju i pružite podršku našem ministru", zaključeno je u saopštenju.

 

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI