SLUŽBENA POSJETA POČELA

Charles Michel stigao u Predsjedništvo BiH: Glavna tema bit će finansiranje i održavanje izbora?

Front 20.05.22, 18:50h

Charles Michel stigao u Predsjedništvo BiH: Glavna tema bit će finansiranje i održavanje izbora?
Kako je ranije najavljeno, Michel bi sa članovima Predsjedništva BiH trebao razgovarati o osiguravanju finansijskih sredstava koja su neophodna za održavanje predstojećih Općih izbora u našoj zemlji

 

 

 


Charles Michel, predsjednik Europskog vijeća, stigao je u popodnevnim satima u Sarajevo, u svoju službenu posjetu Bosni i Hercegovini.


Michel je, po dolasku u Sarajevo, stigao u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje će sa članovima ove državne institucije održati sastanak.


Kako je ranije najavljeno, Michel bi sa članovima Predsjedništva BiH trebao razgovarati o osiguravanju finansijskih sredstava koja su neophodna za održavanje predstojećih Općih izbora u našoj zemlji.


Očekuje se da Michel sa članovima Predsjedništva razgovara i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, blokadama državnih institucija, ali i o ruskoj agresiji na Ukrajinu.


Govora bi, također, trebalo biti i o europskom putu Bosne i Hercegovine, odnosno ispunjavanje ključnih reformi navedenim u 14 ključnih prioriteta vezanih za ulazak naše zemlje u Europsku uniju.


Nakon okončanja sastanka planirano je da se Michel obrati medijima, piše Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI