foto/ ima nade

U Makarskoj, omiljenoj destinaciji Bosanaca i Hercegovaca, cijene još nisu 'podivljale': Evo kakve su u kafiću nasred rive

Lifestyle 15.04.22, 15:26h

 U Makarskoj, omiljenoj destinaciji Bosanaca i Hercegovaca, cijene još nisu 'podivljale': Evo kakve su u kafiću nasred rive
No, nije sve tako crno. Još uvijek ima oaza gdje cijene nisu 'podivljale', a upravo je to slučaj na omiljenoj destinaciji Bosanaca i Hercegovaca, u Makarskoj

 

 

Ukoliko vas ovi lijepi proljetni dani mame da odete na more, a ono gdje, osim Neuma, Bosanci i Hercegovci najviše odlaze - svakako je hrvatsko primorje, sigurno već znate da morate pripremiti mnogo novaca.

 

Cijene su sve veće, poskupljenja neminovna na globalnom nivou, pa su tako svoje cijene podigli i kafići, restorani, smještajni objekti širom obale.

 

Tako je primjerice u Splitu, u kafićima na rivi, nemoguće popiti espresso ispod 4, 5 KM, a o nekim boljim pićima da i ne govorimo...

 

No, nije sve tako crno. Još uvijek ima oaza gdje cijene nisu 'podivljale', a upravo je to slučaj na omiljenoj destinaciji Bosanaca i Hercegovaca, u Makarskoj.

 

Reporterka DEPO portala tako je prošetala ovim sunčanim gradom, i uz nezaobilaznu kafu na suncu, ostala prijatno iznenađena. Naime, cijene su ovdje još uvijek prilično pristupačne. 

 

Tako kafu možete popiti za 12 kuna što je oko 3 KM, gazirano piće poput Coca Cole, Fante i sl. za 19 KN, što je oko 5 KM, a limunadu za 21 KN, što je oko 5, 5 KM.

 

Primjetno je doduše da su i te cijene u posljednje vrijeme pomalo veće nego inače, no još uvijek nisu vrtoglave kao na nekim drugim destinacijama.

 

Cjenovnik kafića usred makarske rive pogledajte u nastavku.

 

makarska-cjenovnik-jpg

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI