VIDEO/ Novi trik

Isprobala sam obrnuto pranje kose i ne vraćam se na staro: Evo u čemu je fora

Lifestyle 14.04.22, 11:31h

Isprobala sam obrnuto pranje kose i ne vraćam se na staro: Evo u čemu je fora
Već poslije prvog pokušaja shvatila sam da se ne vraćam na stari način pranja kose – dva šampona, balsam

 

 

Čim uzmeš telefon ili uključiš komp sa svih strana te zapljusnu novi genijalni trikovi za njegu. Jedan od njih me je "kupio".

 

Naišla sam na taj pojam „obrnuto pranje kose“ slučajno, negdje na mrežama mi je iskočilo. Obično i kad me nešto zainteresuje – ne isprobam, ne stižem. Konturisanja lica su mi strana kao mehanizmi svemirske letjelice, korektor me smara, koristim skoro uvijek istu farbu za kosu, masku, i imam jednu veliku četku za bronzer koji mi mijenja sve pudere. Ali ovo nije zvučalo loše, a traje isto kao i regularno pranje kose, pa zašto da ne? Već poslije prvog pokušaja shvatila sam da se ne vraćam na stari način pranja kose – dva šampona, balsam.

 

Evo u čemu je fora.

 

Umjesto šamponiranja, na pokvašenu kosu prvo staviš regenerator ili masku za kosu, umasiraš i ostaviš da odstoji pet minuta. Važno je da odstoji toliko, znači nema skraćivanja i žurenja. Navodno ako kosu ovako pripremite, ona lakše upija hranljive i hidrantne sastojke. Isperite toplom vodom i operite sa malom dozom šampona, perite samo tjeme, ne krajeve, isperite i to je to. Jedan savjet – ne trljajte previše, imam utisak da je efekat tako bolji.

 

Uzimajući u obzir da glavne prednosti obrnutog pranja uključuju dubinsku hidrataciju kose i potencijalni veći volumen, ovaj način pranja se posebno preporučuje onima koji imaju tanku dlaku i kosu sklonu mašćenju.

 

Takođe, preporučuje se i onima sa kovrdžavom ili prorijeđenom kosom.

 

Moja kosa je gusta, ravna, farbam se u plavo toliko dugo da više ne znam ni od kad, ali efekte sam primijetila odmah. Sve nekako bolje pada, kosa dobija na sjaju, gubi se i nelektrisanost, a nekoliko puta sam tokom sušenja samo nekoliko puta izvukla prednje pramenove okruglom četkom i imala sam frizuru koja je izgledala kao da sam izašla iz nekog super salona.

 

Probajte i javite nam kako vam se čini.

 

Video možete pogledati OVDJE.

 

(Zadovoljna.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI