Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje KS

I ove godine subvencije za djecu u sarajevskim privatnim vrtićima, planirane i neke izmjene

Hronika 06.04.22, 10:25h

I ove godine subvencije za djecu u sarajevskim privatnim vrtićima, planirane i neke izmjene
I ove godine očekuje se veliki broj prijavljene djece, međutim u međuvremenu je otvoreno nekoliko vrtića pri JU Djeca Sarajeva pa se ne očekuje prošlogodišnji broj na listi čekanja

 

 

 

Budžetom Kantona Sarajevo za 2022. godinu planirano je sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama.

 

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović.

 

- Iznos, planiran budžetom za sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama, nešto je veći od četiri miliona maraka. Planirane su neke izmjene uvjeta i procedura subvencioniranja, a o kojima ćemo javnost informisati u narednom periodu – navela je Hota-Muminović.

 

U 2021. godini za subvencioniranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama realizovana su sredstva u iznosu od 3.230.027 KM za 2.200 djece.

 

- Napominjemo da je u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine subvencioniran boravak za oko 1.000 djece, a u prvom polugodištu 2021/2022. godine subvencije su izdvojene za 2.200 djece – navela je Hota-Muminović.

 

Prošle godine su bile velike gužve prilikom upisa djece u vrtiće Javne ustanove Djeca Sarajeva, a na listama čekanja je ostalo 2.200 djece. I ove godine očekuje se veliki broj prijavljene djece, međutim u međuvremenu je otvoreno nekoliko vrtića pri JU Djeca Sarajeva pa se ne očekuje prošlogodišnji broj na listi čekanja.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI