VIDEO/ Održao pres-konferenciju u Istočnom Sarajevu

Milorad Dodik nastavio sa uvredama: 'Nije došlo do približavanja stavova između muslimanske i hrvatske strane'

Front 18.03.22, 13:20h

Milorad Dodik nastavio sa uvredama: 'Nije došlo do približavanja stavova između muslimanske i hrvatske strane'
Nema kohezije po tom pitanju, volio bih da nisam upravu, ali dogovora neće biti, rekao je Milorad Dodik

 

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se novinarima u Isočnom Sarajevu pred nastavak pregovora o reformi Izbornog zakona u BiH.

 

“Nije se došlo do približavanja oko Izbornog zakona, vode se pregovori između muslimanske (Dodik Bošnjake već duže vremena omalavažavujući naziva muslimanima) i hrvatske strane. Prema informacijama koje imam, do dogovora neće doći.

 

Nema kohezije po tom pitanju, volio bih da nisam upravu, ali dogovora neće biti.

 

Naši međunarodni partneri su sebi dozvolili da budu jednostrano informisani. Oni uvijek dolaze sa onim što im muslimanska strana, njihovi mediji i lobisti prikažu”, kazao je između ostalog Dodik ponavaljajući ustaljene fraze o teškom opstanku BiH u ovakvim uslovima.

 

“Nova praksa je da se po svim pitanjima i usvajanjima na državnom nivou usvoji u NSRS. Samo takvi prijedlozi mogu da idu na nivo BiH” dodao je Dodik.

 

Dodik je govorio i o akcizama i PDV-u te najavio da građani RS neće plaćati akcize, Takođe, kazao je da cijena električne energije u RS neće rasti u ovoj godini.

 

Milorad Dodik zbog svojih je političkih stavova kao i koruptivnih radnji na crnoj listi SAD-a, takođe ovih dana pozvan je u Tužilaštvo BiH zbog kupovine skupocjene vile na Dedinju, elitnom naselju u Beogradu.

 

Dodikovu politiku i retoriku osudile su mnoge članice EU, evropski parlamentarci i zvaničnici.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI